Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

6 πράγματα που κάθε γιος χρειάζεται από τη μαμά του!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 24, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

pragmata-pou-xreiazetai-kathe-gios-apo-ti-mama-tou-icon1

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo.

Μητέρες, το αγόρι σας χρειάζεται αυτά τα πράγματα από εσάς. Του τα δίνετε;

Τα αγόρια έχουν συνήθως μια ζεστή σχέση με τη μητέρα τους. Είναι φυσικό για ένα γιο να θέλει να είναι κοντά της και να την προστατεύει. Για τα αγόρια, η μητέρα τους είναι η πιο όμορφη, η πιο τέλεια γυναίκα στον κόσμο. Τα όποια λάθη της είναι σχεδόν αόρατα στα μάτια του γιου της.

Οι μπαμπάδες αποκαλύπτουν περισσότερο την περιπετειώδη και την παιχνιδιάρικη πλευρά ενός αγοριού, τη δυνατότητα για επικίνδυνες ζαβολιές και για μεγαλύτερη φυσική επίδραση «ενώ η μητέρα είναι για το γιο της, το καλό, η ευημερία, ο νόμος, με μια λέξη, η Θεότητα σε μορφή προσιτή στα παιδιά», αναφέρει ο Henri Frederic Amiel.

Η ισορροπία της σχέσης μητέρας /γιου είναι κρίσιμης σημασίας για τη φυσιολογική ανάπτυξη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Το αγόρι πρέπει να αισθάνεται ότι είναι αποδεκτό και το αγαπάνε χωρίς όρους, ότι μπορεί να προσεγγίσει και να ζητήσει προστασία σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και θα είναι ευπρόσδεκτη. Αν του αρνηθούμε αυτές τις ανάγκες μπορεί να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός ατόμου. Η σωματική ή/και ψυχολογική κακοποίηση που προέρχονται από το πρόσωπο που το παιδί αγαπά και εμπιστεύεται περισσότερο, θα κάνει ένα παιδί να νιώσει ότι ο κόσμος είναι εχθρικός και ότι θα πρέπει να τον αντιμετωπίζει με βία και αυτοάμυνα.

pragmata-pou-xreiazetai-kathe-gios-apo-ti-mama-tou-icon2

Τι χρειάζονται λοιπόν τα αγόρια από τις μητέρες τους;

1. Αγάπη
Πείτε στο γιο σας πόσο τον αγαπάτε, κάντε το να είναι σαφές. Κάντε χειρονομίες αποδοχής. Εκείνος με τη σειρά του θα επιστρέψει την αγάπη του για εσάς και τους άλλους.

2. Διδασκαλία
Ο γιος σας θέλει και χρειάζεται κάποιον να τον διδάξει. Διδάξτε του να κάνει το καλό, τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, να είναι αυτάρκης και να είναι ανεξάρτητος.

3. Χώρο για να μεγαλώσει
Καθοδηγήστε τον, δείξτε του καλά παραδείγματα για τον ίδιο και στη συνέχεια εμπιστευτείτε τον να δοκιμάσει μόνος του κάποια πράγματα.

4. Αγάπη για διόρθωση λαθών
Δώστε του χώρο για να κάνει λάθη και να μάθει από αυτά. Διορθώνοντας τα λάθη του σταθερά αλλά ευγενικά θα τον βοηθήσει να μάθει να κάνει το σωστό. Η ταπεινωτική διόρθωση, από την άλλη, παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα.

5. Όρια
Ο καθορισμός ορίων είναι σημαντικός. Εάν ένα παιδί νιώθει ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, θα νιώθει πως είναι ισχυρότερο από σας και θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει. Από την άλλη, αν τον καταπιέσετε με ακατάλληλα όρια, δεν θα νιώθει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θα έχει δυσκολία να βρίσκει στο μέλλον δουλειά που θα τον ευχαριστεί και να τη διατηρεί. Αν θέσετε κατάλληλα όρια θα τον βοηθήσετε να πετύχει στη ζωή του.

pragmata-pou-xreiazetai-kathe-gios-apo-ti-mama-tou-icon3

6. Φυσική επαφή
Αγκαλιάστε και φιλήστε το παιδί σας. Κοιτάξτε το στα μάτια, χαμογελάστε του, παίξτε και γελάστε μαζί του. Άστε το γιο σας να αναζητεί το χέρι σας όταν χρειάζεται στήριξη, και αφήστε τον να γυρέψει την έγκριση στη δική σας ματιά όταν αισθάνεται ανασφαλής. Κάντε την αγκαλιά σας διαθέσιμη όταν ο γιος είναι ευτυχισμένος ή όταν χρειάζεται έναν ώμο για να κλάψει.

Μητέρες, θα ανακαλύψετε ότι ένας γιος, ο οποίος εξαρτάται από την αγάπη σας και την ασφάλεια που αυτή αποπνέει, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που σας έχει δώσει ο Θεός.

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 6 things every son needs from his mom.

familyshare-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.