Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Πάμε παραλία και… να θυμάστε: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!»

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουλίου 2, 2013 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Διάφορα, Εκπαίδευση

Πάμε παραλία και… να θυμάστε: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!»

Οι καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στη θάλασσα έχουν ξεκινήσει! Ήδη διανύουμε το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και οι παραλίες κατακλύζονται καθημερινώς από κόσμο που κάνει τις ξάπλες του και τις βουτιές του.

Οφείλουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες μας. Γι’ αυτό ΠΟΤΕ δεν ξεχνάμε το μήνυμα για καθαρές παραλίες:

«Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!»

Είναι χρέος και ευθύνη του καθενός από εμάς να διατηρήσουμε και φέτος τις θάλασσές μας και τις ακτές καθαρές. Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν στη θάλασσα αντικείμενα που εμείς πετάμε απερίσκεπτα; Για ρίξτε μια ματιά στην αφίσα της HELMEPA:

Κάνε κλικ εδώ και τύπωσε την αφίσα της HELMEPA για να θυμάσαι πάντα πόσο χρονικό διάστημα κάνουν μερικά από τα σκουπίδια μας για να διαλυθούν στη θάλασσα.

Επομένως ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ. Μαζί με τα παιχνίδια μας στην παραλία ας μην ξεχνάμε:
«Ούτε ένα σκουπίδι σε θάλασσες και ακτές!»

Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον μας. Γι’ αυτό πάμε στην παραλία και:
1. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει μαζί μας αρκετές σακούλες σκουπιδιών για τα δικά μας σκουπίδια. Πολύ πιθανόν τα σκυβαλοδοχεία της τοπικής αρχής να είναι γεμάτα!
2. Μαζεύουμε τα σκουπίδια μας μέχρι και το τελευταίο μικρό χαρτί! Αν τα σκυβαλοδοχεία στην ακτή είναι γεμάτα τότε μεταφέρουμε αναγκαστικά τα σκουπίδια μας πίσω στο σκυβαλοδοχείο στο σπίτι.

Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσια τη θερινή εκστρατεία ενημέρωσης της HELMEPA για το 2013.

Η καλοκαιρινή περίοδος αρχίζει και η HELMEPA ξεκινά όπως κάθε χρόνο τη θερινή εκστρατεία της με στόχο «Όχι σκουπίδα, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές!».

Η αφίσα με πρωταγωνιστή το «Γλάρο» προβάλλει το μήνυμα που ξεχώρισε από εκείνα που έστειλαν οι fans της HELMEPA στο Facebook:
«Τα σκουπίδια σου στον κάδο και… καθάρισες!».

Αντίτυπα της αφίσας διανεμήθηκαν σε μέλη, συνεργαζόμενους φορείς και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στα 5.900 παιδιά μέλη του προγράμματος Παιδική HELMEPA που έχουν αναλάβει να τα αναρτήσουν σε κατάλληλα σημεία στις κοινότητές τους.

Το νέο τηλεοπτικό σποτ, με την έγκριση του ΕΣΡ, θα φέρει στα σπίτια μας το Γλάρο με την παρέα του να μας συμβουλεύει για τον υψηλό δείκτη προστασίας που χρειαζόμαστε εμείς, αλλά και οι παραλίες μας.

Αφίσα

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την αφίσα της HELMEPA για το 2013 στις πραγματικές της διαστάσεις …και τυπώστε την!

Οπτικοακουστικό Υλικό (τηλεοπτικό σποτ 2013)

Παιχνίδι
Θέλω Καθαρές Θάλασσες και Ακτές
Βοηθήστε το Γλάρο της HELMEPA να καθαρίσει θάλασσες και ακτές από τα απορρίμματα.
http://www.helmepajunior.gr/game003.html

Για να είναι λοιπόν οι θάλασσες μας πάντα καθαρές και καταγάλανες θα πρέπει να επαγρυπνούμε, γιατί από τους πολλούς επισκέπτες που δέχονται οι παραλίες κινδυνεύουν με ρύπανση.

Σ‛ αυτήν την περίπτωση, όλοι εμείς που νοιαζόμαστε, θα πρέπει να λειτουργούμε ως προστάτες του θαλάσσιου περιβάλλοντος και να υπενθυμίζουμε ευγενικά σε κάποιους συνανθρώπους μας που αφήνουν σκουπίδια πίσω τους την ώρα που φεύγουν, ότι αυτό δεν είναι σωστό.
Μπορούμε απλά να τους μεταφέρουμε το μήνυμα του Γλάρου γι‛ αυτό το καλοκαίρι που είναι:

«Τα σκουπίδια σου στον κάδο και… καθάρισες!»

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.