Δραστηριότητες

  • KidsGo με αγάπη!

Τα Παιδία Παίζει… Ηλεκτρονικώ τω Τρόπω

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 3, 2013 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Δραστηριότητες, Τεχνολογία, Ψυχαγωγία

Τα Παιδία Παίζει… Ηλεκτρονικώ τω Τρόπω

Οι λέξεις παιδί και παιχνίδι πάνε μαζί, δε νοείται παιδί χωρίς παιχνίδι. Άλλωστε η σχέση παιδί και παιχνίδι είναι μία διαχρονική σχέση αγάπης, μία σχέση τόσο παλιά από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ο Πλάτωνας στο έργο του «Πολιτεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται μέσω του παιχνιδιού, «Μη τοίνυν βία, είπον, ω άριστε, τους παίδας εν τοις μαθήμασιν αλλά παίζοντας τρέφε…», ενώ ο Αριστοτέλης στο έργο του «Πολιτικά» συμπλήρωσε «το δασχολείν συμβαίνει μετά πόνου και συντονίας, δια τούτο δει παιδιάς εισάγεσθαι, καιροφυλακτούντες την χρήσιν…», τονίζοντας στους γονείς τη σημασία να μεταδίδεται η γνώση στα παιδιά σαν παιχνίδι.

Το παιχνίδι, άλλοτε και σήμερα, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σωματική, συναισθηματική, ψυχική, πνευματική, κοινωνική ανάπτυξη και ενηλικίωση του ατόμου. Το παιχνίδι είναι τρόπος ζωής για το παιδί, είναι η ίδια η ζωή. Παιχνίδια πάσης φύσεως, ομαδικά παιχνίδια αυλής, επιτραπέζια παιχνίδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, περιπέτειας, στρατηγικής, δημιουργίας, παιχνίδια ηλεκτρονικού υπολογιστή, … , διαδικτυακά παιχνίδια.

nana_icon34

Κι εμείς, λοιπόν, με το παιχνίδι του παιδιού θα καταπιαστούμε σε αυτό το άρθρο, προσφέροντας στους μικρούς μας φίλους ώρες διασκέδασης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, χαράς και ανεμελιάς. Μάλιστα το αφιέρωμα μας μονοπωλούν τα παιχνίδια μέσω διαδικτύου, καθότι το διαδίκτυο θεωρείται μία ισχυρή και δυναμική εναλλακτική ασχολία σε σχέση με άλλες πιο παθητικές ασχολίες για το παιδί, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης.

Έρευνα έδειξε ότι ένα γερό παιδί παίζει περίπου 15.000 ώρες τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής του και άλλες 10.000 ώρες στα σχολικά του χρόνια!

Εδώ και καιρό, ξεκινήσαμε μια έρευνα στο διαδίκτυο ψάχνοντας για χαρούμενες, παιχνιδιάρικες, χρωματιστές παιδικές ιστοσελίδες έχοντας κατά νου ότι και μόνο τα εντυπωσιακά εφέ, σκηνικά και χρώματα των σελίδων θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών μας. Φανήκαμε τυχεροί και βρήκαμε πολλές παιδικές ιστοσελίδες για τους λιλιπούτειους μας φίλους με μπόλικα παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες που είμαστε σίγουροι ότι θα εξιτάρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους .

Έτσι συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε μερικές από αυτές τις παιδικές ιστοσελίδες, που μπορούν τα παιδιά να επισκεφθούν και να περιηγηθούν ώρες ολόκληρες, είτε μαζί σας είτε μόνα τους, έχοντας πάντα την τελική έγκριση σας.

Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση των ιστοσελίδων αυτών, ανοίγουμε παρένθεση και τονίζουμε ότι καλό είναι οι γονείς να έχουν εξηγήσει στα παιδιά, τους κανόνες ενός ασφαλούς σερφαρίσματος στο διαδίκτυο προτού τους επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο χωρίς επίβλεψη.

…και ξεκινάμε χωρίς άλλα πολλά πολλά λόγια, αλλά μόνο με εικόνες, αποκλειστικά για όλους τους φίλους των ηρώων κινουμένων σχεδίων από την «DISNEY» και «WARNER BROS», που εδώ και χρόνια κερδίζουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των παιδιών παγκοσμίως.

Λοιπόν, μικροί και μεγάλοι μας φίλοι:

1. Βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον με πολλές και πολύ καλές δραστηριότητες τον ιστόχωρο της Disney

minichrome2-disney-logo

www.disney.co.uk στα αγγλικά

www.disney.gr στα ελληνικά

Δεκάδες αγαπημένοι ήρωες κάνουν την εμφάνιση τους με τη δική τους ιστοσελίδα. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε πιο εύκολα τις ιστοσελίδες των λατρεμένων κινουμένων σχεδίων που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές:

logo

Ο Μίκυ Μάους (Mickey Mouse clubhouse) θα φέρει τα πάνω κάτω με φανταστικά διαδραστικά παιχνίδια, ιστορίες, μουσική, videos… Η Μίνυ Μάους, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Πλούτο και η Νταίζη, όλοι αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney, συντροφεύουν τον φίλο τους Μίκυ και περιμένουν και εσάς παιδιά να παίξετε και να χρωματίσετε.

nana_icon38

nana_icon40Ο Χάντι Μάνι (Handy Manny) ο μαστοράκος όπως τον αποκαλούν, είναι ένας εξυπηρετικός, φιλότιμος, εργατικός και ευγενικός νεαρός με θετική σκέψη και διάθεση για προσφορά χωρίς αντάλλαγμα. Καταφέρνει να λύνει κάθε πρόβλημα κερδίζοντας το σεβασμό και την εκτίμηση των κατοίκων της πόλης του.
Στο δύσκολο αυτό έργο τού συμπαραστέκονται οι πολύτιμοι συνεργάτες του, μία καβγατζίδικη αλλά αποτελεσματική παρέα από ηλεκτρικά εργαλεία, μία εργαλειοθήκη με εργαλεία που μιλάνε και έχουν άποψη για όλα.

Παιδιά, όσοι τον γνωρίζετε, μη χάνετε χρόνο. Η ιστοσελίδα του θα σας ξεσηκώνει με τα απίθανα μαστορέματα του. Αν πάλι δεν τον γνωρίζετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Ο μαστοράκος φτιάχνει τον κόσμο με την καλοσύνη του και είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξει και τη δική σας διάθεση κάνοντας κλικ στη διεύθυνση που σας δίνουμε.

nana_icon39

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που λατρεύουν την τηλεοπτική παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, Μικροί Αϊνστάινς (Little Einsteins) παραγωγής Disney, θα ενθουσιαστούν με την ιστοσελίδα των χαρακτήρων αυτών που θα τους ταξιδέψουν μέσα από τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες τους στη μουσική, τη φύση, τις τέχνες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

nana_icon41

Οι Μικροί Αϊνστάινς μοιράζονται την αγάπη τους για μουσική, χρησιμοποιούν το πάθος τους και τις γνώσεις τους, που δεν είναι λίγες, για ομαδική εργασία και σας προσκαλούν μέσα από τις δραστηριότητες τους για δράση και διάφορες αποστολές.

nana_icon42Οι πρωταγωνιστές της συναρπαστικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Disney Channel, Φινέα και Φερμπ, δύο πολυμήχανα ετεροθαλή αδέλφια που κάνουν με τα φιλόδοξα σχέδια τους την καθεμία από τις 104 ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών ξεχωριστή, εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα τους το ίδιο εφευρετικοί και δραστήριοι έτοιμοι να σας συναρπάσουν.

nana_icon43

Μια δεμένη, δραστήρια και περιπετειώδης παρέα θα σας κερδίσει, αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.

nana_icon44

2. Επίσης ιδιαίτερα ελκυστικές μάς φάνηκαν και οι ιστοσελίδες των λαμπερών αστέρων και διάσημων ηρώων της Warner Bros, όπως οι αξιαγάπητοι Looney Tunes, ο έξυπνος, αστείος μα πάνω απ’ όλα γεννημένος… νικητής θρυλικός Μπαγκς Μπάνι, το γουρουνάκι Πόρκυ Πιγκ, ο γάτος Tom και το ποντίκι Jerry – ένα αχτύπητο διάσημο δίδυμο γνωστό για το ανελέητο κυνηγητό τους γεμάτο εξυπνάδα, πονηριά και γκάφες, ο διάσημος σκύλος Scooby-Doo με την τρελοπαρέα του, Δάφνη, Σάγκυ, Βέλμα και Φρεντ και άλλοι λαμπροί αστέρες:

nana_icon45

Μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες τους θα σας πείσουν κι εσάς.

3. Η αγαπημένη φίλη των μικρών κοριτσιών Φραουλίτσα μαζί με τις φίλες της, την Πορτοκαλίτσα, τη Μαρμελαδίτσα, την Τουρτίτσα, τη Μπισκοτίτσα,… σας ξεναγεί στο γλυκό διαδικτυακό φραουλόκοσμο της, στη φραουλοχώρα της
http://www.agkidzone.com/strawberryshortcake.action , όπου με παιχνίδια και πολλά videos θα σας διασκεδάσει φραουλένια.

Ταξιδέψτε στη Φραουλένια Πολιτεία, ξεναγηθείτε στο μαγικό κόσμο που κρύβεται κάτω από τα φύλλα ενός φραουλόκοσμου και φραουλοπέξτε!

nana_icon46

4. http://www.agkidzone.com/holly-hobbie

Ακόμα πολλά παιχνίδια για σας τα κορίτσια φιλοξενούνται στην όμορφη ιστοσελίδα της αγαπημένης Holly Hobbie.
Παίξτε με την διασκεδαστική και δραστήρια κουκλίτσα όπως επίσης και με τις κολλητές της φίλες Carrie και Amy, την οικογένεια της και τα αγαπημένα κατοικίδια της.
Χρησιμοποιήστε την οθόνη του υπολογιστή σας για να σχεδιάσετε και παίζοντας να κάνετε ποδήλατο και πατινάζ, να μαγειρέψετε, να φορέσετε αξεσουάρ και άλλα πολλά.

nana_icon47

5. Η παιχνιδιάρα και μικρή εξερευνήτρια Ντόρα κάνει την εμφάνιση της στην ακόλουθη διεύθυνση
http://www.nickjr.com/kids/

Η Ντόρα, η καλύτερη μαθήτρια, μαζί με τους φίλους της τον Μπουτς, τον Τίκο, τον Μπένι και την Ίζα σάς καλωσορίζουν σ’ έναν κόσμο φανταστικό γεμάτο περιπετειώδεις αναζητήσεις.
Εκπλήξεις, παιχνίδια και ένας μαγευτικός χώρος με χρωματιστές πινελιές θα σας συνεπάρουν.

nana_icon48

6. Είναι χαριτωμένη, παιχνιδιάρα κι έχει πάντα διάθεση για ταξίδια και περιπέτεια. Έχει χιούμορ και περνά ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά. Ποια είναι; Μα φυσικά η Πόλι Πόκετ (Polly Pocket ).
Η ιστοσελίδα της εκπληκτικής Polly Pocket βρίσκεται στη διεύθυνση

www.pollypocket.com (αγγλική)
gr.pollypocket.com (ελληνική)

Η διάσημη μικρή κούκλα και οι φίλες της σάς περιμένουν παιδιά στον όμορφο ψυχαγωγικό διαδικτυακό τους κόσμο για να περάσετε εκπληκτικές ώρες γεμάτες διασκέδαση, κοριτσίστικη διάθεση, μουσική και άλλα πολλά.
Ένα ωραίο πάρκο Polly World, ένας απίθανος κήπος, μία λαμπερή βίλα, ένα εμπορικό κέντρο και ένα πανέμορφο νησί σας περιμένουν για να παίξετε και να ζωγραφίσετε με τα πιο φωτεινά χρώματα.

Polly_icon1

7. Ο ήρωας Μπόμπ ο σφουγγαράκης και η απίθανη παρέα του ο Πάτρικ, η Σάντι, ο Καλαμάρης, ο κύριος Καβούρης και άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες από το βυθό του Μπικίνι, έχει τη δική του ιστοσελίδα:
http://spongebob.nick.com/

nana_icon49

8. Το φανταστικό τρενάκι ο Τόμας σάς περιμένει στο σταθμό για να σας ταξιδέψει στο διαδικτυακό κόσμο της διασκέδασης.

Παρέα με τον Τόμας και οι φίλοι του τα άλλα τα τρενάκια, τα βαγονάκια και οι ατμομηχανές περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίσουν, να παίξουν και να περάσουν αξέχαστες δημιουργικές ώρες στη διεύθυνση http://www.thomasandfriends.com/en-us/index.html

nana_icon51

9. Επίσης ο πιο λαίμαργος, υπναράς, παιχνιδιάρης και αγαπησιάρης γάτος του κόσμου που νιαουρίζει, γκρινιάζει, πανηγυρίζει, αθλείται, παίζει μουσική, τρώει σχεδόν ότι βρει μπροστά του περιμένει με ανυπομονησία όλα τα παιδιά για τρελά παιχνίδια και …χαρούμενα νιαουρίσματα http://www.garfield.com/

nana_icon50

Ευτυχώς για τους μικρούς μας φίλους οι παιδικές ιστοσελίδες δεν τελειώνουν ποτέ. Υπάρχουν κι άλλες πολλές, εξίσου συναρπαστικές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του KidsGo «άλλες ιστοσελίδες», ελληνικές και αγγλικές παιδικές ιστοσελίδες:

nana_icon33

Κάτι πολύ σημαντικό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι οι περισσότερες από τις πιο πάνω ιστοσελίδες είναι αγγλικές, όμως με λίγη βοήθεια από εμάς τους γονείς και με τη φαντασία που διακατέχει τα παιδάκια μας, πιστεύουμε πως η πλοήγηση θα είναι φιλική και εύκολη. Άλλωστε οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε μικρούς και μεγάλους ξένοιαστες πλοηγήσεις στο διαδίκτυο μα πάνω απ’ όλα με ασφάλεια!

Από το KidsGo με αγάπη καλή και ασφαλή πλοήγηση!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.