Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Χριστουγεννιάτικες διακοπές τέλος! Επιστροφή στο σχολείο!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 6, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα, Επικαιρότητα, νέα

Χριστουγεννιάτικες διακοπές τέλος! Επιστροφή στο σχολείο!

Για τους περισσότερους γονείς το άνοιγμα των σχολείων μετά τη λήξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών σημαίνει απλώς την επιστροφή τους στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Για τα παιδιά, όμως, η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Άλλωστε, τις τελευταίες 15 μέρες βρίσκονταν συνέχεια στο σπίτι, παίζοντας μόνα, με εσάς ή με φίλους, βλέποντας τηλεόραση ή ακόμα και περιμένοντας… τον Άγιο Βασίλη, που τους έφερε πολύτιμα και αγαπημένα δώρα!

Για πολλά παιδιά, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαζί με τις διακοπές που τις συνοδεύουν, είναι χρόνος για χαρά, ευτυχία, παιχνίδι και διασκέδαση. Χωρίς τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η σχολική ζωή, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους, να είναι με τους γονείς, τα αδέλφια, τους συγγενείς και άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το γιορταστικό κλίμα, οι προετοιμασίες, οι ανταλλαγές ευχών, τα γλυκά, τα κάλαντα, τα δώρα και οι ευτυχισμένες οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμίζουν χαρά όλα τα παιδιά. Γι’ αυτά οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους που ακολουθεί, είναι μια περίοδος χαρούμενων διακοπών, άφθονης διασκέδασης, οικογενειακής θαλπωρής και ξεκούρασης.

Christmas_TheEnd_icon1
Επιστροφή στα θρανία!

Συνήθως, τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα και αγχώνονται με τη σκέψη, ότι ο ελεύθερός τους χρόνος θα μειωθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες. Τι μπορείτε να κάνετε, για να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν τις διακοπές;

Christmas_TheEnd_icon3

Christmas_TheEnd_icon2 Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά είναι εύκολο να γυρίσουν στο σχολείο, καθώς τους λείπει η “ρουτίνα” τους. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με τις διακοπές των Χριστουγέννων, που τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να… βαρεθούν. Η επιστροφή τους στο σχολείο μετά τις γλυκές διακοπές των γιορτών δεν είναι καθόλου ευχάριστη! Τα παιδιά αγχώνονται με τις απότομες αλλαγές, γι’ αυτό είναι καλό να τα προετοιμάζετε με συζητήσεις, πριν αυτές συμβούν. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί και να εξηγήσετε στα παιδιά σας τα θετικά της επιστροφής τους στο σχολείο.

Christmas_TheEnd_icon2 Μην αφήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας για την τελευταία ημέρα! Το παιδί θα αντιδράσει άσχημα στο να μπει στην καθημερινή, αυστηρή ρουτίνα του σχολείου μετά από τόσες “μαγικές” και χαλαρές ημέρες.

Christmas_TheEnd_icon2 Μην αφήνετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών να κοιμούνται και να ξυπνούν ό,τι ώρα θέλουν, γιατί θα διαμαρτυρηθούν σε κάθε σας προσπάθεια να μπουν σε πρόγραμμα με τη λήξη των διακοπών. Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες που τα παιδιά τρώνε. Στις διακοπές όλα ήταν πιο χαλαρά και οι ώρες του φαγητού είχαν μετακινηθεί πιο αργά. Σταδιακά, ξεκινήστε μια προσπάθεια τα ωράρια του φαγητού και του ύπνου να αρχίσουν να επανέρχονται στις προδιαγραφές του σχολικού ωραρίου.

Christmas_TheEnd_icon2 Θυμίστε τους, ότι θα ξαναδούν τους φίλους τους και θα περάσουν καλά στο σχολείο. Εστιάστε στα μαθήματα που τους αρέσουν και πείτε τους, ότι μπορούν να μάθουν ακόμα περισσότερα “πράγματα” τώρα.

Christmas_TheEnd_icon4

Christmas_TheEnd_icon2 Επειδή, αν συγκρίνετε τις διακοπές με το σχολείο, είναι πάνω από βέβαιο ότι η ζυγαριά θα γέρνει… προς τα Χριστούγεννα, καλό είναι τις εβδομάδες μετά τις διακοπές να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε βόλτες με τα παιδιά σας, όπως κάνατε και τις προηγούμενες 15 μέρες. Προσπαθήστε τα Σαββατοκύριακα να βλέπετε θεατρικές παραστάσεις και για όσο καιρό ακόμη τα παγοδρόμια λειτουργούν, εκμεταλλευτείτε τις Κυριακές.

Christmas_TheEnd_icon2 Τέλος, πείτε στα παιδιά σας ότι όσο πιο γρήγορα τελειώνουν οι φετινές διακοπές, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν οι επόμενες και μαζί τους και… ο Άγιος Βασίλης!

Πηγη: www.yeskid.gr

YesKidsGr_logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.