Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Βιβλιοπωλείο Rivergate Centre στα Λατσία, ένα αλλιώτικο βιβλιοπωλείο!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 8, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα, Εκπαίδευση

RivergateCentre_icon5

Βιβλιοπωλείο Rivergate Centre ένας πρωτότυπος πολυχώρος για μας και τα παιδιά μας!

Στην καρδιά των Λατσιών, ένα βιβλιοπωλείο πρωτότυπο για τα κυπριακά δεδομένα άνοιξε για να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους στους πολυχώρους του (βιβλιοπωλείο – καφέ).

Η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και η όμορφη διαρρύθμιση του χώρου εντυπωσιάζει και προδιαθέτει τον επισκέπτη να μεταβεί στο βιβλιοπωλείο και να εξερευνήσει κάθε γωνιά που κρύβει και κάτι ξεχωριστό. Στο κέντρο του βιβλιοπωλείου διαμορφώνεται γυάλινος θόλος επιτρέποντας έτσι στο φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει βιβλία όλων των θεμάτων, τα οποία χωρίζονται θεματικά σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται η παιδική λογοτεχνία και στον πρώτο όροφο βιβλία γενικού περιεχομένου για ενήλικες, καθώς επίσης και χώρος ειδικά διαμορφωμένος για ανάγνωση.

Στο βάθος του ισογείου, ανάμεσα στα ράφια με τα παιδικά βιβλία υπάρχει μια όμορφη γωνιά παιχνιδιάρικα διαρρυθμισμένη για να φιλοξενήσει τους μικρούς μας φίλους. Εκεί, ηθοποιοί ανεβάζουν μικρές θεατρικές παραστάσεις με ιστορίες βγαλμένες από παραμύθια, καθώς γνωστοί συγγραφείς παρουσιάζουν τα έργα τους διαβάζοντας στα παιδιά τα νέα τους βιβλία.

Τα παιδιά μπορούν να καθίσουν στους άνετους καναπέδες και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους καθώς διαβάζουν βιβλία από την παιδική βιβλιοθήκη. Παραδίπλα, υπάρχει καφετέρια όπου μπορούν μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν σνακ / γλυκό ή το ρόφημά τους.

RivergateCentre_icon8

To βιβλιοπωλείο Rivergate Centre είναι γνωστό για τις δραστηριότητές του, καθώς είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση παρουσίασης βιβλίων από γνωστούς και βραβευμένους συγγραφείς. Δέχεται επισκέψεις από σχολεία και νηπιαγωγεία (ξενάγηση και παρουσίαση του χώρου με ανάγνωση βιβλίων, προσφέρονται αλμυρά και γλυκά), και συνεργάζεται με διάφορους συνδέσμους και φιλανθρωπικά ιδρύματα για τη διεξαγωγή διαλέξεων με θέματα που προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Ο χρόνος που θα περάσετε στο βιβλιοπωλείο θα είναι ευχάριστος και εποικοδομητικός για σας και τα παιδιά σας. Ειλικρινά, αξίζει να το επισκεφθείτε.

RivergateCentre_icon6

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το βιβλιοπωλείο Rivergate Centre:

photo Φωτογραφία 1η,

RivergateCentre_icon1

photo Φωτογραφία 2η,

RivergateCentre_icon2

photo Φωτογραφία 3η,

RivergateCentre_icon3

photo Φωτογραφία 4η,

RivergateCentre_icon4

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 9:30-21:00
Κυριακή: 15:00
Για περισσότερες πληροφορίες: Rivergate Centre: 22572722

Σύνταξη κειμένου:
Στέλλα Ζορπά
Βοηθός Βιβλιοθηκονόμος

Πηγή: kebep.blogspot.com

CyprusAssociationOfLibrarians_logo

Το KidsGo, TeensGo και ParentsGo σας παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ – ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ RIVERGATE – για το μήνα Μάιο 2014:

RivergateCentre_icon10

Αν θέλετε να ενημερώνεστε απευθείας για τις εκδηλώσεις που γίνονται στο βιβλιοπωλείο Rivergate Centre, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/Rivergate-Book-Store

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.