Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Το Διατροφονήσι …κυκλοφόρησε!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 2, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το Διατροφονήσι …κυκλοφόρησε!

Το διατροφονήσι

Τι θα συμβεί στο νησί της ισορροπημένης διατροφής, όταν το επισκεφθούν ο κύριος Σουβλάκης, η κυρία Πίτσα, ο κύριος Hot Dog και η υπόλοιπη κομπανία για να φτιάξουν ένα εργοστάσιο επεξεργασμένων τροφίμων; Πώς θα αντιδράσει η δήμαρχος του νησιού, η κυρία Διατροφή;

Με αυτό το διατροφικό παραμύθι της διαιτολόγου Μαίρης Σελανικλή, το παιδί θα μάθει όλες τις βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής, χωρίς καλά καλά να το καταλάβει!

Θα μάθει ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τροφίμων και μέσα από το παράδειγμα των κατοίκων του Διατοφονησιού, ενώ θα συνειδητοποιήσει πως το να κάθεται κανείς μπροστά στην τηλεόραση, τρώγοντας πρόχειρο φαγητό, είναι καταστροφικό.

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που το παιδί, όχι μόνο περνάει πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη, αλλά τα μηνύματα που δέχεται μέσα από αυτή τη δραστηριότητα καλλιεργούν κακές και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Διόλου τυχαίο λοιπόν, που τα ελληνόπουλα κρατούν τα ηνία παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία

To-Diatrofonisi-ekswfullo

Πολύ σημαντικό και χρήσιμο, είναι το δεύτερο μέρος του βιβλίου: Αφού πρώτα συνοψίζει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που μπορεί να πάρει ένα παιδί (αλλά και ένας μεγάλος!) διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μέσα από την ενότητα «Μάθε ότι…», το βάζει στη διαδικασία να τις τεστάρει, μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις. Μια ακροστοιχίδα, ένα σταυρόλεξο, μία σκάρα, γρίφοι, αλλά και μια συνταγή για παιδιά από τον γνωστό σεφ Γιάννη Λουκάκο, υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, η εκπαιδευτικός Άσπα Καλαφάτη δημιουργεί ασκήσεις και δραστηριότητες που μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να εντάξουν -στην καθημερινότητά τους οι πρώτοι, στο μάθημα τους οι δεύτεροι- προκειμένου να εμπεδωθούν τα μηνύματα του βιβλίου και τα παιδιά να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω σε θέματα διατροφής.

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ, www.eid.org.gr).

Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition

  • Διατροφονήσι της Μαίρης Σελανικλή
  • Eικονογράφηση: Θανάσης Κυριανάκης
  • Εκπαιδευτική προσέγγιση: Άσπα Καλαφάτη
  • Εκδόσεις: medNutrition, σειρά Kids
  • Σελίδες: 60

Δείτε μερικά αποσπάσματα/σελίδες από το υπέροχο αυτό διατροφικό παραμύθι:

photo 1η σελίδα,

To-Diatrofonisi-1

photo 2η σελίδα,

To-Diatrofonisi-2

photo 3η σελίδα,

To-Diatrofonisi-3

photo 4η σελίδα,

To-Diatrofonisi-4

photo 5η σελίδα,

To-Diatrofonisi-5

photo 6η σελίδα,

To-Diatrofonisi-6

photo 7η σελίδα,

To-Diatrofonisi-opisthofullo

Σχετικά με την Συγγραφέα

Μαίρη Σελανικλή, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

selaniklhΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2007. Τον Ιούλιο του 2011 περαίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο London Metropolitan University από όπου και απέκτησε Master of Science (MSc) στην Κλινική Διατροφή, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την σχέση ύψους, σωματικού βάρους, λίπους και ΔΜΣ, υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών σχολικής ηλικίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, της Nutrition Society (Σύλλογος Διατροφολόγων Αγγλίας) και επιστημονικός συνεργάτης του mednutrition.gr. Από το 2007 εργάζεται ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, στον ιδιωτικό τομέα και τα τελευταία χρόνια διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo, με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.