Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Η παχουλή βατραχίνα, ένα παραμύθι του Στέφανου Παπαδόπουλου, με εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 4, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

H-pachoyli-vatrachina-icon3

Η παχουλή βατραχίνα

Μια φορά κι έναν καιρό,
στη μεγάλη λίμνη στο νουφαροχωριό,
ζούσε μια βατραχίνα που την έλεγαν Σοφία.
Η Σοφία είχε μια πολύ μεγάλη οικογένεια,
μια πολύ μεγάλη καρδιά και μια πολύ μεγάλη κοιλιά.
Καθώς όμως ντρεπόταν που ήταν τόσο παχουλή,
δεν έβγαινε πολύ συχνά απ’ το νουφαρόσπιτό της.

Κάπως έτσι ξεκινάει το υπέροχο παραμύθι «Η παχουλή βατραχίνα» του Στέφανου Παπαδόπουλου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Παλμός» και σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

Πρόκειται για ένα υπέροχο, διδακτικό και συγκινητικό παραμύθι με πρωταγωνιστές τη μαμά βατραχίνα και τα βατραχάκια της. Ένα ευχάριστο παραμύθι με φοβερή εικονογράφηση, ένα παραμύθι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!!!

Ένα ξεχωριστό παραμύθι που δείχνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην ομορφιά της ψυχής και υμνεί την απέραντη μητρική αγάπη!

H-pachoyli-vatrachina-icon0

Η ιστορία του παραμυθιού

Η βατραχίνα Σοφία έχει μεγάλη οικογένεια, μεγάλη καρδιά και μεγάλη… κοιλιά. Λατρεύει τον βενιαμίν της, τον Πρίγκιπα, και φροντίζει άψογα το νουφαρόσπιτό της. Δεν λέει όμως ποτέ όχι στις λιχουδιές. Α, όλα κι όλα! Υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα γλυκό κουνουπάκι; Γι’ αυτό και ταράζεται πολύ όταν μαθαίνει ότι οι συμμαθητές του Πρίγκιπά της τον πειράζουν για την εμφανή αδυναμία της μαμάς του στο καλό φαγητό. Καταλαβαίνει ότι, άθελά της, έχει γίνει η αιτία να στεναχωρηθεί το γυρινάκι της.

Μια επίθεση των ψαριών στο σχολείο των γυρίνων, όμως, κάνει τους πάντες στην κοινότητα των βατράχων να το ξανασκεφτούν πριν κοροϊδέψουν τη Σοφία. Γιατί αυτή η γενναία μαμά βατραχίνα αναδεικνύεται ηρωίδα ακριβώς επειδή είναι παχουλή.

Ρίξτε παρακάτω μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο, διαβάζοντας μερικές σελίδες του βιβλίου:

photo Εικόνα 1η,

H-pachoyli-vatrachina-icon1

photo Εικόνα 2η,

H-pachoyli-vatrachina-icon4

photo Εικόνα 3η,

H-pachoyli-vatrachina-icon5

photo Εικόνα 4η,

H-pachoyli-vatrachina-icon6

photo Εικόνα 5η,

H-pachoyli-vatrachina-icon7

photo Εικόνα 6η,

H-pachoyli-vatrachina-icon2

Πέρα από τη σημασία που δίνει ο συγγραφέας σε μια πιθανή διαφορά που εμφανίζει κάποιος, η οποία, στην κοινωνία που ζούμε, τον καθιστά πολλές φορές εξόριστο και περιθωριακό, εμφανίζεται με πολύ άμεσο τρόπο το πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά, χωρίς να το θέλουν και τη σημασία που από πολύ νωρίς πρέπει να δώσουν οι γονείς στις αντιδράσεις αυτές.

Η λύτρωση έρχεται πολύ όμορφα και για τους δύο ήρωες, αφού τελικά αναφαίνεται ότι η πιθανή διαφορά κάποιου, μπορεί να είναι εκείνη που θα τον κάνει ξεχωριστό, ιδιαίτερο και ακόμα πιο σημαντικό.

Το συγκινητικό κλείσιμο, με τη μητρική σοφία και σωφροσύνη να προεδρεύει, αλλά και την παιδική αφέλεια και άμυνα σε σχετικές καταστάσεις δίνει στην ιστορία το ύφος που της αρμόζει, αναπαριστώντας πολύ σωστά ανάλογες καθημερινές καταστάσεις!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Σχήμα: 20×29 εκ.
ISBN: 978-960-93-7380-7
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Τιμή: 12 ευρώ
Έκδοση: 2015

Μπορείτε να το βρείτε σε Ελλάδα και Κύπρο στα βιβλιοπωλεία Public, ή και να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Στέφανος Παπαδόπουλος

papadopoylos-batraxinaΟ Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι όπου και έζησε για 25 χρόνια.

Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε κοινωνική οικονομία, διπλωματία και διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες.

Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία, νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του, τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι, γεννιέται «Η παχουλή βατραχίνα».

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo, με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.