Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα, ένα παραμύθι του Στέφανου Παπαδόπουλου, με εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 13, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon1

Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα!

Με λένε Κορνήλιο Σιφουνάκη
Και είμαι ένας μικρός λιβελούλος!

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon5

Κάπως έτσι ξεκινάει το υπέροχο παραμύθι «Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα!» του Στέφανου Παπαδόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παλμός» και σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

Ένα ιδιαίτερο παραμύθι για την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ανάγκης για το καινούριο, που αναδεικνύει την αξία της τέχνης και της αισθητικής μαζί με το αξιοθαύμαστο πάθος των γνήσιων ταλέντων.

Η ιστορία του παραμυθιού

Οι λιβελούλες γίνονται πάντοτε ταχυδρόμοι, γιατί είναι γρήγορες. Στην υπερήφανη οικογένεια των Σιφουνάκηδων όλοι αυτή τη χρήσιμη δουλειά έκαναν, από πάππου προς πάππον. Πάει και τελείωσε! Έλα όμως που ένας νεαρός Σιφουνάκης λαχταράει να γίνει… καλλιτέχνης!

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon6

Ο μικρός Κορνήλιος Σιφουνάκης τρελαίνεται για τη ζωγραφική και βαριέται αφόρητα τις ιπτάμενες παραδόσεις επιστολών και πακέτων στη λίμνη και στα περίχωρα. Μάταια προσπαθεί να εξηγήσει αυτή την αγάπη στον πατέρα του. Δεν θέλει ούτε να το ακούσει. Ο γιος του καλλιτέχνης; Φρίκη! Αυτοί είναι όλοι τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, σαν τον Τζώνη τζίτζικα!

Όταν όμως χάρις στην καλλιτεχνική φύση του Κορνήλιου σώζεται η ζωή και των δυο τους, ο πατέρας δεν μπορεί παρά να αναθεωρήσει. Τελικά ίσως οι ζωγράφοι και οι μουσικοί να μην είναι παράσιτα της εντομοκοινωνίας και ένα λιβελουλάκι να πραγματοποιήσει το όνειρό του!

Εικόνα 1η,

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon2

Εικόνα 2η,

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon4

Εικόνα 3η,

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon3

Μπορείτε να το βρείτε σε Ελλάδα και Κύπρο στα βιβλιοπωλεία Public, ή και να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Σχήμα: 22,5×23,5 εκ.
ISBN: 978-960-93-7377-7
Σελίδες: 36
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Τιμή: 12 ευρώ
Έκδοση: 2015

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Στέφανος Παπαδόπουλος

papadopoylos-batraxinaΟ Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι όπου και έζησε για 25 χρόνια. 

Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε κοινωνική οικονομία, διπλωματία και διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. 

Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία, νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του, τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι, γεννιέται «Η παχουλή βατραχίνα».

o-taxydromos-den-einai-gia-fagoma-icon7

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo, με αγάπη, καλή ανάγνωση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.