Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

«Η Μαγεμένη Ευχή», ένα βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, με εικονογράφηση της Αγγελικής Δρακάκη!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 13, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon1

«Η Μαγεμένη Ευχή» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, από τις εκδόσεις Anima και σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δρακάκη, είναι ένα βιβλίο για τις αξίες και τα σωστά πρότυπα που χρειάζονται σαν εφόδια τα παιδιά μας.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η μικρή Νεφέλη, με μια ευχή θέλησε να αλλάξει τη ζωή της. Νόμιζε πως κάθε αλλαγή είναι μόνο για το καλύτερο. Γρήγορα κατάλαβε πως πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε, γιατί για κάθε τι που μας προσφέρεται μπορεί κάτι άλλο να χάσουμε, κάτι το οποίο ήταν τόσο σημαντικό μα και τόσο δεδομένο που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν τη ζωή μας χωρίς αυτό.

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon7

Η Μαγεμένη Ευχή είναι ένα υπέροχο βιβλίο, που θα μας οδηγήσει σε τόπους μακρινούς, σε τόπους μαγεμένους. Σε τόπους φτωχούς μα και πλούσιους, κυρίως όμως διδακτικούς για όλους εμάς, μικρούς και μεγάλους. «Η Μαγεμένη ευχή» λοιπόν, θα μας ταξιδέψει στο κόσμο της μικρής Νεφέλης που μόνη της ευχή ήταν να αφήσει την παραγκούπολη που ζούσε, και να βρεθεί σε τόπους αλλιώτικους, σε τόπους λαμπερούς όπου εκεί θα βασιλεύει μονάχα το χρυσάφι.

Θα τα καταφέρει άραγε;
Ποιο το αντίτιμο για αυτήν της, την επιθυμία;
Ποιοι θα είναι άραγε οι αρωγοί της στη προσπάθεια αυτή;
Ποιος ο ρόλος των δυο Νεραϊδών; Της πλούσιας Πανδώρας και της συνετής Σοφίας; Και ποιος ο λόγος της ύπαρξης του κ. Ελάτου;
Πόσο κοστίζει μια ευχή και ποια είναι τα αληθινά δώρα, ανεκτίμητης αξίας στη ζωή μας;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα μας απαντηθούν διαβάζοντας τη «Μαγεμένη ευχή» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου!

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon4

και

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon5

και

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon6

O αυθορμητισμός και το πάθος ενός μικρού κοριτσιού αποδίδονται από τον συγγραφέα με ιδιαίτερη ευαισθησία. Η Νεφέλη, περιβάλλεται από την αγάπη της οικογένειάς της και γαλουχείται με ηθικές αξίες και αρχές, οι οποίες θα αποτελέσουν τα εφόδια και την κινητήρια δύναμή της, όταν έλθει η στιγμή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών της.

Το μήνυμα είναι σαφές. Τα εφόδια της ζωής μας είναι οι αρχές και αξίες που μας έδωσε η οικογένειά μας και αυτές αποτελούν την φωτεινή «πυξίδα» για την πορεία μας στο πέρασμα του χρόνου. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, το οποίο προϋποθέτει τα κατάλληλα «εργαλεία», ώστε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα που θα συναντήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου, σε κάθε παρουσίαση που θα πραγματοποιείται για το βιβλίο, τα έσοδα θα αποδίδονται αποκλειστικά στα κατά τόπους Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται με παιδιά.

Αρχής γενομένης από την πρώτη του παρουσίαση στα Χανιά, το ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις δόθηκε στη «Στέγη Κοριτσιού» του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος μεταξύ άλλων: «ο κύκλος της προσφοράς δεν πρέπει να μείνει ημικύκλιος. Διότι όταν μιλούμε για παιδιά δεν πρέπει να μένουμε απλά στον καλό το λόγο».

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon8

Επίσης ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος μιλώντας για το βιβλίο του, «Μαγεμένη ευχή», δήλωσε: «Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν συγγραφέα είναι η αποδοχή της δουλειάς του από τον κόσμο. Όταν γονείς και παιδιά αγκαλιάζουν τη «Μαγεμένη Ευχή» εγώ αισθάνομαι πλούσιος από συναισθήματα. Ο πιο σημαντικός κριτής για το βιβλίο ήταν η κόρη μου. Πρώτα διαβάζω σε εκείνη τι έχω γράψει και μετά προχωράω. Τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό. Είναι, όμως, ένα βιβλίο που δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Η καθημερινότητα και η ηθική είναι τα πιο σημαντικά ερεθίσματα για να γράψω ένα βιβλίο. Πιστεύω πως η ψυχή του ανθρώπου θεραπεύεται όταν έρχεται κοντά στα παιδιά. Αφετέρου δε, διότι θεωρώ χρέος μας να δίνουμε και να στέλνουμε θετικά μηνύματα στα παιδιά μας, στους πολίτες δηλαδή της αυριανής κοινωνίας. Το βιβλίο διαπραγματεύεται τη μάχη των αξιών, των ιδανικών και των σωστών προτύπων έναντι στην ύλη και τον πλούτο. Η ηρωίδα δηλαδή έχει να επιλέξει μεταξύ του πλούτου και όλων αυτών που την είχαν γαλουχήσει οι γονείς της.»

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon9

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Παναγιώτης Δημητρόπουλος, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, υπάλληλο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι Σερρών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

H-magemeni-efxi-tou-panagioti-dimitropoulou-icon3Έχουν ένα κοριτσάκι την Καλλιόπη 8 ετών. Το έτος 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάσσεται με τον βαθμό του Λχία (ΠΖ) στον ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα με τον βαθμό του Αλχία (ΠΖ).

Από το 2010 φοιτά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον κλάδο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ως συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας έχει γράψει «Το χρυσαφένιο κουκούτσι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Περίπλους», το οποίο έχει εξαντληθεί και βρίσκεται σε επανέκδοση. Στις αρχές Μαΐου 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο συγγραφικό του έργο «Η μαγεμένη Ευχή» από τις εκδόσεις «Anima» ενώ σε λίγο καιρό θα δημοσιεύσει και το τρίτο βιβλίο του, σε συνεργασία με δυο ψυχολόγους.

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo «καλό διάβασμα» στους μικρούς μας αναγνώστες!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.