Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία. Βιβλίο με CD για να μάθουν τα παιδιά ορθογραφία τραγουδώντας!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 21, 2015 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία. Βιβλίο με CD για να μάθουν τα παιδιά ορθογραφία τραγουδώντας!

Πώς θα μάθει εύκολα και γρήγορα ορθογραφία το παιδί μου;

Ορθογραφία… ορθογραφία… αχ αυτή η ορθογραφία! Ορθογραφία… τι πρόβλημα κι αυτό; Ναι, ναι είναι αλήθεια! Ένα από τα πιο βασικά μαθήματα που ταλαιπωρεί μικρά και μεγάλα παιδιά είναι η ορθογραφία. Γι’ αυτό και πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουν τα παιδιά την ορθογραφία τους.

Είναι γεγονός πως υπάρχουν αρκετές ιδέες και τεχνικές μάθησης που βοηθούν τα παιδιά να γράφουν σωστά όπως επίσης ότι κάθε παιδί μαθαίνει ορθογραφία με διαφορετικό τρόπο.

kiria-sidore-icon1

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας…
πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει… τώρα όμως βρέθηκε η λύση! Μία λύση διασκεδαστική και αποτελεσματική! Μιλάμε φυσικά για το υπέροχο βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» το οποίο αποτελεί μια νέα μέθοδο για να διδαχθούν τα παιδιά τους κανόνες της ορθογραφίας μέσα από τραγούδια και ιστορίες.

Είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τα παιδιά να αντιληφθούν και να αφομοιώσουν τους κανόνες της ορθογραφίας με έναν εναλλακτικό τρόπο και να διευκολύνει ουσιαστικά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

photo 1η Φωτογραφία,

kiria-sidore-book-icon1

photo 2η Φωτογραφία,

kiria-sidore-book-icon1a

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Η κυρία Σιντορέ, λοιπόν, μια δασκάλα αλλιώτικη απ’ τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία! Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.

Η ιστορία
Η Μυρσίνη είναι ένα κορίτσι που δυσκολεύεται στην ορθογραφία. Αναζητώντας ένα διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει να γράφει σωστά ανακαλύπτει στο διαδίκτυο μια διαφορετική δασκάλα, την κυρία Σιντορέ, και την προσκαλεί στο μικρό της σχολείο.

Η κυρία Σιντορέ δέχεται με χαρά να βοηθήσει τη Μυρσίνη και τους συμμαθητές της. Έτσι περνάει μαζί τους αρκετούς μήνες διδάσκοντάς τους ορθογραφία μέσα από τραγούδια. Το σχολείο τους γεμίζει ρυθμό και κέφι και η ορθογραφία από βαρετή άσκηση στο χαρτί γίνεται ένα πανηγύρι, που εξαπλώνεται σε όλο το χωριό, δίνοντας τέλος στην ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

kiria-sidore-icon4

Εκδόσεις Ίτανος
• Σχήμα: 210×290 mm
• Σελίδες: 40
• ISBN: 978-960-7549-77-8

Το βιβλίο «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» αποτελείται από τρία μέρη, βιβλίο, CD και υποστηρικτικό υλικό για τον/την εκπαιδευτικό, τα δύο πρώτα μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσω ηλεκτρονικής αγοράς ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο και το τρίτο προσφέρεται δωρεάν στο blog της κυρίας Σιντορέ, kiriasidore.blogspot.com.

kiria-sidore-book-icon1b

Ας μάθουμε τραγουδώντας!!!

Μέσα στο βιβλίο, λοιπόν, θα βρείτε και το CD το οποίο περιέχει όλα τα κείμενα του βιβλίου σε αφηγήσεις καθώς επίσης, και τα 12 τραγούδια της ορθογραφίας, ένα για κάθε κανόνα. Όλα τα κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί στο Studio Vasmaris με ζωντανά μουσικά όργανα και πολύ προσεγμένη ποιότητα ήχου και μουσικής. Τα τραγούδια διδάσκουν τους κανόνες των καταλήξεων των ρημάτων, των ουσιαστικών και των επιθέτων, πιο αναλυτικά διδάσκουν τις καταλήξεις των:

• ουδετέρων σε -ο
• ουδετέρων σε -ι
• θηλυκών σε -η
• πληθυντικού σε -οι
• ρημάτων σε -ω
• ρημάτων σε -ει
• ρημάτων σε -εις
• ρημάτων σε -ίζω
• ρημάτων σε -ώνω
• ρημάτων σε -αίνω
• ρημάτων σε -εύω
• ρημάτων σε -μαι, -σαι, -ται, -νται

Στίχοι -Κείμενα: Μαρία Καριωτάκη
Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Δημήτρης Βασμαρής
Τραγουδούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Ιωάννα Καρανίκα, Μάνος Παπαδάκης, Πάνος Τσίκος, Μαρία Λούκα και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.
Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη

kiria-sidore-cd-icon1

Ακούστε ένα από τα τραγούδια του CD:

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία – Γιάννης Σαββιδάκης – Φίλοι κολλητοί – Ρήματα σε –ω

Ρήμα και ωμέγα… ΦΙΛΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ
Εσείς έχετε φίλους που δεν αποχωρίζεστε ποτέ;
Στην ορθογραφία σίγουρα υπάρχουν πολλοί…
Για παράδειγμα… το ρήμα έχει το ωμέγα, είναι φίλοι κολλητοί, γι΄αυτό όπου κι αν κοιτάξετε θα τους δείτε μαζί!!!

Ο Γιάννης Σαββιδάκης και η παρέα του μας τραγουδούν και μας διδάσκουν έναν σημαντικότατο ορθογραφικό κανόνα!
Ακούστε τον… χορέψτε τον… κάντε τον θεατρικό…
και σίγουρα θα τον θυμάστε για πάντα!

Τι περιμένετε λοιπόν;

Βάλτε κι εσείς τη μουσική ορθογραφία στη ζωή σας και ξεχάστε την ανορθογραφία και τη μαθητική ανία! Τώρα η κυρία Σιντορέ ντύνει με νότες τους κανόνες της ορθογραφίας! Ακούστε τα τραγούδια της ξανά και ξανά…και ξεχάστε τα λάθη τα ορθογραφικά!

kiria-sidore-icon2

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Μαρία Καριωτάκη
kiria-sidore-icon5Η Μαρία Καριωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Freie Universität στο Βερολίνο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Παιδικό Βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο στην κατηγορία παιδικής ποίησης.

Εργάζεται ως δασκάλα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο μάθημά της αξιοποιεί το θέατρο, τη μουσική, την αφήγηση και τη δημιουργική γραφή ως μέσα διδασκαλίας έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Για τα παραπάνω έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις.

Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών, θεατρικών έργων, ποιημάτων και τραγουδιών. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με μουσικό CD «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία», στο οποίο συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και Γιάννης Σαββιδάκης.

Ιστοσελίδα: kiriasidore.blogspot.gr
Facebook: www.facebook.com/pages/Η-κυρία-Σιντορέ

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.