Εκπαίδευση

  • KidsGo με αγάπη!

Music & Beyond KIDS

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 6, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση, Επικαιρότητα, νέα

Music-Beyond-KIDS-icon1

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Music & Beyond KIDS» αποτελεί σειρά εργαστηρίων για παιδιά 4-8 ετών, με σκοπό την ανάπτυξη της μουσικής δημιουργικότητας και έκφρασης.

Βασισμένο στις αρχές της λειτουργικότητας και της αυτορρύθμισης, το πρόγραμμα «Music & Beyond KIDS» δίνει στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και άλλες δραστηριότητες να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες που θα γίνουν η βάση στη μετέπειτα μουσική, καλλιτεχνική αλλά και προσωπική εξέλιξή τους.

Σε κάθε μάθημα τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με τον κόσμο της μουσικής, με σύνθετες δραστηριότητες που καλύπτουν την ακουστική αγωγή, την αίσθηση του ρυθμού, τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς επίσης και βασικά στοιχεία θεωρίας!

Οι εφαρμογές των ασκήσεων-παιχνιδιών γίνονται κυρίως στο πιάνο και στα κρουστά όργανα, αλλά συχνά-πυκνά το σώμα μετατρέπεται και αυτό σε ένα «κρουστό όργανο» ζώντας τον ρυθμό με τη μεγαλύτερη αμεσότητα!

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους μικρές ορχήστρες, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα να λειτουργούν ομαδικά και συλλογικά, ενώ οργανώνουμε τις μικρές μας «συναυλίες» εντός μαθήματος, όπου εκεί τα παιδάκια αφήνονται να ρυθμίσουν μόνα τους τις δικές τους συνθέσεις, να τις ενορχηστρώσουν και ακολούθως να τις εκτελέσουν, εξελίσσοντας με αυτό τις καλλιτεχνικές και οργανωτικές τους δεξιότητες!

Το μάθημα είναι εβδομαδιαίο και έχει διάρκεια 60’. Το μηνιαίο κόστος είναι 35 ευρώ, ενώ τα αδελφάκια και οι μαθητές του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης επωφελούνται έκπτωσης!

Τα εργαστήρια δημιούργησε και διδάσκει ο Χρήστος Πεχλιβάνης και λαμβάνουν χώρα στο Κλασικό Ωδείο Κύπρου (Παλλουριώτισσα) και «Lessons & Songs» ( Στρόβολος)

Επικοινωνία:

Σημειώνεται πως αυτή την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνεται ΔΩΡΕΑΝ Μάθημα Γνωριμίας στη σχολή μουσικής «Silver Clef Music School», στην Έγκωμη.

Music-Beyond-KIDS-icon2

Μην το χάσετε!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.