Κατασκευές

  • KidsGo με αγάπη!

Do It Yourself: Φτιάχνουμε όμορφα μικρά χάρτινα δεντράκια

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 14, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Κατασκευές

CraftTree2

Φτιάχνουμε όμορφα μικρά χάρτινα δεντράκια χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση λεπτό φύλλο χαρτί Α4. Τα υλικά μας υπάρχουν σίγουρα σε κάθε σπίτι και δεν είναι άλλα από:

  • Ένα ψαλίδι
  • Χαρτί Α4 (λεπτό, βάρους 80g καθότι το χαρτονάκι θα μας δυσκολέψει στις τσακίσεις). Το Α4 είναι η συνηθισμένη κόλλα που χρησιμοποιούμε στον εκτυπωτή ή στο φωτοτυπικό. Το Α4 χαρτί έχει 21 εκατοστά (cm) πλάτος και 29,7 εκατοστά (cm) ύψος.

Μάλιστα προτιμούμε χρωματιστό πράσινο χαρτί, αν όμως δεν έχουμε τότε μπορούμε να χρωματίσουμε ένα άσπρο.

Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Διπλώνουμε το χαρτί Α4 έτσι ώστε να πάρουμε ένα κομμάτι τετράγωνο χαρτί.

CraftTree3-4

Βήμα 2ο: Διπλώνουμε το τετράγωνο χαρτί κατά μήκος της μίας διαγωνίου, τσακίζουμε και ανοίγουμε το χαρτί μας ώστε να το διπλώσουμε τώρα κατά μήκος της άλλης διαγωνίου όπου και ξανά τσακίζουμε. Ανοίγουμε και πάλι το χαρτί μας και το διπλώνουμε στη μέση. Τσακίζουμε καλά. Τέλος ξανά ανοίγουμε το χαρτί μας και το διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος της άλλης κατεύθυνσης. Τσακίζουμε …και το τετράγωνο μας είναι έτοιμο με τις τσακίσεις μας!

CraftTree4

Βήμα 3ο: Φέρνοντας κοντά τα σημεία α και β του τετράγωνου χαρτιού μας οδηγούμαστε στην αναδίπλωση 1 της πιο κάτω εικόνας:

CraftTree4-5

CraftTree5

Βήμα 4ο: Συνεχίζουμε με τις αναδιπλώσεις 2,3,4,5,6,7,8 και 9 του τετράγωνου κομματιού μας όπως φαίνονται στη πιο πάνω εικόνα, παρατηρώντας την προσεκτικά! Σας εισηγούμαστε όπως έχετε το τετράγωνο χαρτί σας στην ίδια θέση (στον ίδιο προσανατολισμό) με το τετράγωνο χαρτί στην εικόνα που βλέπετε.

Βήμα 5ο: Συνεχίζουμε με τις αναδιπλώσεις 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 και 18 του τετράγωνου κομματιού μας όπως φαίνονται πιο κάτω:

CraftTree6

Βήμα 6ο: Αφού τελειώσουμε με όλες τις αναδιπλώσεις του χαρτιού μας, με το ψαλίδι κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα:

CraftTree7

Βήμα 7ο: Το δεντράκι μας είναι σχεδόν έτοιμο! Ψαλιδίζουμε το δεντράκι μας όπως φαίνεται ακολούθως και διπλώνουμε ένα ένα τα κλαδιά του!

CraftTree8

…και το δεντράκι μας είναι έτοιμο!!! Μπορούμε να βάλουμε και λίγο βαμβάκι αν θέλουμε το δεντράκι μας να δείχνει χιονισμένο.
Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site krokotak.com

Από το KidsGo με αγάπη καλές δημιουργίες και καλή διασκέδαση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.