Do It Yourself: φτιάχνουμε κασετίνα ή πρωτότυπο νεσεσέρ από πλαστικό μπουκάλι!
Μικροί και μεγάλοι μην πετάτε τα άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού/αναψυκτικών/χυμών. Φυλάξτε τα κάπου και επαναχρησιμοποιήστε τα κάποια στιγμή δημιουργώντας όμορφες και πρακτικές κασετίνες για τα χρωματιστά μολύβια/μαρκαδόρους/κραγιόνια.
Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εύκολο και γρήγορο μάθημα όπου φτιάχνουμε κασετίνες, πορτοφολάκια, πρωτότυπα νεσεσέρ με ανακυκλώσιμα υλικά που όλοι έχουμε στα σπίτια μας και θα εντυπωσιαστείτε!
και
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη δική μας κασετίνα! Έτοιμοι;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 2 πλαστικά μπουκάλια από τα οποία θα κρατήσουμε μόνο τον πάτο (στο ύψος που θέλουμε για την κασετίνα μας).
- Μεζούρα για να μετρήσουμε την περιφέρεια του κυλίνδρου/μπουκαλιού και να φροντίσουμε για το κατάλληλο μήκος του φερμουάρ.
- Φερμουάρ σε έντονο χρώμα για να κάνουμε την κασετίνα μας όμορφα χρωματιστή ώστε να τραβάει την προσοχή όλων.
- Κοπίδι ή μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψουμε τα μπουκάλια. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθεια του γονιού μας ή του δασκάλου μας.
- Κόλλα στιγμής.
Εκτέλεση
Η κασετίνα μας αποτελείται από δύο μέρη, το κάτω πλαστικό μέρος και το πάνω πλαστικό μέρος. Τα δύο αυτά μέρη ενώνονται μεταξύ τους με το φερμουάρ.
Πριν από οποιαδήποτε εργασία θα πρέπει να αποφασίσουμε τη χρήση της κασετίνας μας, ώστε να καθορίσουμε το μέγεθος του κάτω μέρους της. Δηλαδή αν η κασετίνα μας προορίζεται για χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους, τότε το κάτω μέρος της θα πρέπει να είναι μεγάλο. Αντίθετα αν η κασετίνα μας είναι για κραγιόνια, τότε το κάτω μέρος της θα είναι μικρό.
Βήμα 1ο:
Τα μπουκάλια μας θα πρέπει να είναι καθαρά, γι’ αυτό τα πλένουμε καλά-καλά και τα σκουπίζουμε σε πρώτη φάση εξωτερικά.
Βήμα 2ο:
Στη συνέχεια κόβουμε προσεχτικά τα μπουκάλια μας σε δύο μέρη, κρατώντας πάντα για χρήση τον πάτο από κάθε μπουκάλι.
Στο σημείο αυτό μπορούμε να σκουπίσουμε και εσωτερικά το μέρος του μπουκαλιού που κρατάμε.
Βήμα 3ο:
Ακολούθως κολλάμε το φερμουάρ, το οποίο θα πρέπει να ταιριάζει γύρω από το μπουκάλι, με μια μικρή επικάλυψη στο ένα άκρο. Αν το φερμουάρ μας είναι πολύ μεγάλο …κόβουμε λίγο το μήκος του.
Συγκεκριμένα κολλάμε τη μία πλευρά του φερμουάρ γύρω από το εσωτερικό χείλος του μπουκαλιού-κάτω μέρος της κασετίνας μας, με τη σωστή πλευρά του φερμουάρ προς τα έξω και αφήνοντας το φερμουάρ να κλείνει ελεύθερα, χωρίς να προσκρούει στην άκρη του μπουκαλιού.
Συνεχίζουμε το κόλλημα του φερμουάρ μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος και επικαλύπτοντας τα άκρα του φερμουάρ.
και
Βήμα 4ο:
Τώρα, κολλάμε την άλλη πλευρά του φερμουάρ στο άλλο πλαστικό μπουκάλι-πάνω μέρος της κασετίνας, ξεκινώντας με το ελεύθερο άκρο του φερμουάρ. Η κόλληση συνεχίζεται μέχρι το άλλο μισό του φερμουάρ να τοποθετηθεί πλήρως.
… και αυτό είναι όλο!
Η κασετίνα μας είναι έτοιμη και αφού την αφήσουμε λίγη ώρα ώστε να στεγνώσει η κόλλα, μπορούμε να τη γεμίσουμε με τα χρωματιστά μας μολύβια!
Εύκολο δεν είναι;
Εύκολο και όμορφο!!!
…και όλα συγυρισμένα και πολύ οργανωμένα!
Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site makeit-loveit.com
Από το KidsGo με πολλή αγάπη, καλές δημιουργίες …και με γεια οι νέες κασετίνες!!!