Κατασκευές

  • KidsGo με αγάπη!

Do It Yourself: Τυπώνουμε, χρωματίζουμε, κόβουμε και φτιάχνουμε έναν Άγιο Βασίλη

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 17, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Κατασκευές

CraftSanta1

Ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να λείπει από τη γιορτινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της σχολικής μας τάξης και του σπιτιού μας! Γι’ αυτό ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε τον καλύτερο χάρτινο Άι-Βασίλη και τον μοιραζόμαστε μαζί σας!

Η κατασκευή του είναι εύκολη, διασκεδαστική και δημιουργική! Τα μόνο υλικά που θα χρειαστούμε είναι χαρτόνι ή χαρτί Α4, ψαλίδι, χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους, έναν εκτυπωτή για να τυπώσουμε το πατρόν του Άι-Βασίλη …και τέλος κέφι, χαρούμενη διάθεση και χαμογελαστά προσωπάκια!

CraftSanta4

Το πατρόν που βρήκαμε είναι ασπρόμαυρο, ωστόσο βάλαμε τις δικές μας πινελιές και φτιάξαμε το ίδιο πατρόν και έγχρωμο. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχετε χρώματα ή αρκετό χρόνο για να ζωγραφίσετε τον Άι-Βασίλη, χρησιμοποιήστε το χρωματιστό πατρόν.

Παρακάτω σας δίνουμε και τα δύο πατρόν, η επιλογή είναι δική σας:

Ασπρόμαυρος Άι-Βασίλης

santaBlackWhite 

Έγχρωμος Άι-Βασίλης

santaColour 

Έχοντας τυπώσει το πατρόν, κόβουμε προσεκτικά με το ψαλίδι μας τον Άγιο Βασίλη όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα:

CraftSanta6 

Με το χέρι μας στρίβουμε τα κομμάτια που εξέχουν από το σώμα του Άι-Βασίλη φτιάχνοντας με τον τρόπο αυτό τα χέρια και τα πόδια του:

CraftSanta5 

…και ο Άι-Βασίλης μας είναι έτοιμος! Ναι, ναι, τόσο γρήγορα και τόσο απλά!!!

CraftSanta2

Σημείωση: στο πατρόν για ποικιλία υπάρχει και δεύτερο εναλλακτικό πρόσωπο για τον Άι-Βασίλη.

CraftSanta7

Τον Άι-Βασίλη μπορούμε να τον καρφιτσώσουμε στην πινακίδα της σχολικής μας τάξης ή να τον κολλήσουμε σε τοίχους και τζάμια!

Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site krokotak.com

Από το KidsGo με αγάπη καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.