Κατασκευές

  • KidsGo με αγάπη!

Do It Yourself: Φτιάξτε παιχνίδι χταπόδι με μάλλινη κουβερτούλα χωρίς βελονιά

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 25, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Κατασκευές

Do It Yourself: Φτιάξτε παιχνίδι χταπόδι με μάλλινη κουβερτούλα χωρίς ράψιμο

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Πριν λίγους μήνες έπεσε στα χέρια μου, από ένα ξεπούλημα βιβλίων έξω από την εκκλησία, ένα εγχειρίδιο κατασκευών και μου έδωσε ιδέες για μια ωραία κατασκευή. Το μάλλινο χταπόδι ήταν ανέκαθεν ένα κλασικό παιγνίδι για παιδιά. Σε αυτό το άρθρο έχουμε αλλάξει τον τρόπο κατασκευής ώστε να γίνει ακόμη πιο εύκολος, και χωρίς να χρειαστεί ράψιμο.

Η οκτάχρονη κόρη μου θεωρεί το μάλλινο χταπόδι το πιο χαριτωμένο που είχε ποτέ.

Octopus8
Θα χρειαστείτε:

  1. 40εκ. x 40εκ. μάλλινο ύφασμα (κομμάτι από μια παλιά παιδική κουβερτούλα)
  2. μια μπάλα από αφρολέξ (ή άλλο υλικό για γέμισμα) με διάμετρο 7,5εκ.
  3. μια κορδέλα πλάτους 2εκ.
  4. στρογγυλά κομμάτια από τσόχα σε λευκό, γκρι και μαύρο χρώμα
  5. κλωστή νήμα
  6. 20εκ. x 20εκ. βαμβακερό ύφασμα για την μπαντάνα
  7. κορδόνι (δεν φαίνεται στη φωτογραφία)

Octopus10

Βήματα κατασκευής:

Βήμα 1ο: Τοποθετήστε την μπάλα από αφρολέξ στο κέντρο του τετράγωνου μάλλινου υφάσματος και τυλίξτε την. Πάρτε μια αίσθηση του πόσο μακριά θα είναι τα κρόσσια στα πόδια του χταποδιού. Ξετυλίξτε την μπάλα και αφήστε την προσωρινά στην άκρη.

Octopus3
Βήμα 2ο: Κόψτε και αφαιρέστε ένα τετράγωνο περίπου 12εκ.x 12εκ. από κάθε γωνιά του μάλλινου υφάσματος (μην σκοτίζεστε να το κάνετε τέλεια, δεν θα φαίνεται). Κόψτε 6 ψαλιδίσματα κατά μήκος των εναπομενόντων άκρων. Τα ψαλιδίσματα θα πρέπει να έχουν μήκος περί τα 12εκ., αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ πολύ ακριβή, μην ανησυχείτε!

Octopus4
Βήμα 3ο: Τοποθετήστε την μπάλα πίσω στο κέντρο του μάλλινου υφάσματος και τυλίξτε την. Δέστε σφιχτά μ’ ένα διπλό κόμπο στο λαιμό με κάποιο κορδόνι Τραβήξτε σφικτά το ύφασμα για να γίνει λείο.

Octopus5
Βήμα 4ο: Για να κάνετε ένα πόδι, πλέξτε τρία κρόσσια και δέστε με μια κορδέλα δεμένη σε φιόγκο. Συνεχίστε μέχρι να φτιάξετε και τα 8 πόδια.

Βήμα 5ο: Κόψτε τα άκρα του κάθε ποδιού, έτσι ώστε να είναι τακτοποιημένα και ομαλά.

Octopus6
Βήμα 6ο: Κόψτε τους κύκλους από την άσπρη τσόχα για τα μάτια. Κόψτε λίγο μικρότερους κύκλους από την γκρι τσόχα, και ακόμη μικρότερους κύκλους από τη μαύρη τσόχα. Βάλτε τα μάτια και κολλήστε το ένα με το άλλο και μετά με το κεφάλι.

Βήμα 7ο: Κεντήστε το στόμα με τρυπητή πισωβελονιά (split stitch) ή ζωγραφίστε το.

Βήμα 8ο: Προαιρετικά: Κόψτε το βαμβακερό ύφασμα 20εκ. x 20εκ. για την μπαντάνα.

Octopus7
Βάλτε το χταπόδι στο κεφάλι σας και χαμογελάστε!

Octopus9

Αυτό είναι όλο!!!
Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά No-Sew Fleece Octopus Tutorial

Octopus11

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.