Κατασκευές

  • KidsGo με αγάπη!

Do It Yourself: Φτιάχνουμε ένα χαριτωμένο χιονάνθρωπο με ένα μαξιλάρι (ΙΚΕΑ).

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 17, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Κατασκευές

Snowman-icon1

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εύκολο και γρήγορο μάθημα όπου φτιάχνουμε ένα χαριτωμένο χιονάνθρωπο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδι από μεγάλα παιδιά αλλά και για τη χειμερινή διακόσμηση του σπιτιού μας!!!

Για να το φτιάξουμε έχουμε χρησιμοποιήσει ένα φθηνό μαξιλάρι, τέτοιο μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα ΙΚΕΑ Κύπρου και Ελλάδας.

Snowman-icon0

Υλικά:

  • Ένα φθηνό μαλακό μαξιλάρι
  • Ένα δικό μας κασκόλ και καπέλο που δεν χρησιμοποιούμε πια
  • Ένα μαλακό ύφασμα/τσόχα σε πορτοκαλί χρώμα, για τη μύτη του χιονάνθρωπου μας
  • Δύο μεγάλα ίδια κουμπιά, για τα μάτια του χιονάνθρωπου μας
  • Ένα ψαλίδι
  • Βελόνα και κλωστή
  • Λίγο βαμβάκι
  • Ένα μαρκαδόρο για να χαράξουμε το στόμα

Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Δένουμε με μία κλωστή το μαξιλάρι για να σχηματιστεί το κεφάλι του χιονάνθρωπου, όπως βλέπουμε στην πιο κάτω εικόνα:

Snowman-icon3

Βήμα 2ο: Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό ύφασμα/τσόχα σε πορτοκαλί χρώμα κόβουμε με το ψαλίδι και σχηματίζουμε ένα καρότο που θα χρησιμοποιηθεί ως μύτη για τον χιονάνθρωπο μας. Με το βελόνι και την κλωστή ράβουμε το καρότο και το γεμίζουμε με λίγο βαμβάκι. Στη συνέχεια ράβουμε και στερεώνουμε τη μύτη-καρότο στο κεφάλι του χιονάνθρωπου μας.

Snowman-icon4

Βήμα 3ο: Με το βελόνι και την κλωστή στερεώνουμε και τα δύο κουμπιά για μάτια στο χιονάνθρωπο ενώ με τον μαρκαδόρο φτιάχνουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του χιονάνθρωπου μας. Αν θέλουμε με έναν άλλο μαρκαδόρο σχεδιάζουμε και δύο ροζ μαγουλάκια!

Snowman-icon5

Βήμα 4ο: Τοποθετούμε το κασκόλ μας στο λαιμό του χιονάνθρωπου και το καπέλο στο κεφάλι του και ο χιονάνθρωπος μας είναι έτοιμος!!!

Snowman-icon2

Ουάου!!! Ένας γλυκούλης και χαριτωμένος χιονάνθρωπος!!!

Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site krokotak.com

Από το KidsGo με αγάπη, καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.