Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

«Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση» – Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην Κύπρο

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 11, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

«Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση» – Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην Κύπρο

Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Κύπρου: κάνουμε καινούριους φίλους, αποδεχόμαστε το διαφορετικό, αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό.

Στο πλαίσιο της δράσης και με την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων ΠΑΡΓΑ ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης θα αποτυπωθεί στον χάρτη της Κύπρου από τη μύτη μέχρι την ουρά ενώνοντας μεταξύ τους 3 σημεία – 3 πόλεις: Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο.

trigonopsaroulis-Cyprus-Parga-icon3

Στην Α΄ φάση της δράσης, που θα διεξαχθεί από 13 έως 15 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η Βασιλική Νίκα θα επισκεφθούν τις τρεις πόλεις και θα συναντήσουν εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ισάριθμα σεμινάρια.

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς – Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση

trigonopsaroulis-Cyprus-Parga-icon4 Λάρνακα: 13 Φεβρουαρίου 2015, 6 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Βασιλέως Παύλου, Πρώην Οθωμ. Τράπεζα – έναντι γραφείων ΚΟΤ)

trigonopsaroulis-Cyprus-Parga-icon4 Λευκωσία: 14 Φεβρουαρίου 2015, 9 π.μ. στο Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΓΑ (Λ. Τσερίου 94, Στρόβολος)

trigonopsaroulis-Cyprus-Parga-icon4 Πάφος: 15 Φεβρουαρίου 2015, 10 π.μ. στο Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΓΑ (Λ. Αθηνών 8)

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 22327740 εσωτ.16

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δρ Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός
«Παιχνίδια αντιρατσιστικής εκπαίδευσης»

Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
«Δράσεις Φιλαναγνωσίας με τη βοήθεια τεχνικών θεάτρου και κινηματογράφου ή Πώς θα μάθουμε ψαρόσφαιρο με τον Τριγωνοψαρούλη»

Το σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα εστιάσει σε βιωματικές δράσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους αλλά και του πολίτη γενικότερα, τα προβλήματα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μιας ομάδας και, τέλος, να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με φλέγοντα ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ετερότητα.

trigonopsaroulis-Cyprus-Parga-icon1

Βασικοί στόχοι της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης είναι:

1. Να γνωρίσουν οι μαθητές τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση και στην προσφυγιά (προσωπική επιλογή, βίαια γεγονότα, οικονομικοί λόγοι).

2. Να κατανοήσουν ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά ήταν παρούσες πάντα τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή ιστορία.

3. Να γνωρίσουν ότι αποτελεί θεμελιώδη αρχή του ελληνικού πολιτισμού η αποδοχή του «ξένου».

4. Να επιχειρηματολογούν απέναντι σε απόψεις που προβάλλονται κατά της παρουσίας του «διαφορετικού», του «ξένου».

Διαβάστε περισσότερα για τους βασικούς στόχους της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.