Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

«Γονιός κάθε μέρα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014»

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 7, 2014 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

«Γονιός κάθε μέρα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014»

Φέτος τα Χριστούγεννα μου κάνανε ένα υπέροχο δώρο, ένα ημερολόγιο 2014! Όχι, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ημερολόγιο αλλά για ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και πολύ χρήσιμο ημερολόγιο για κάθε γονιό! Μιλώ φυσικά για το ημερολόγιο της έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου, «Γονιός κάθε μέρα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

DTkappatou_icon6

Ως γονιός, μητέρα τριών παιδιών, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών μου, με συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα που με απασχολούν όπως παιδί και διαδίκτυο, παιδί και θετική επικοινωνία, παιδί και δημιουργικότητα, παιδί και διάβασμα, παιδί και παιχνίδι και άλλα.

Στις σελίδες του, πιστεύω, οι γονείς θα βρουν ιδέες αλλά και απαντήσεις σε προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά, στοχεύοντας στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους …γιατί γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι μέρα με τη μέρα, μέσα από τις εμπειρίες που βιώνεις με τα παιδιά σου. Βέβαια, τέλειος γονιός ίσως δεν γίνεσαι ποτέ, πάντα όμως μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Ένα ημερολόγιο που θα γεμίσει γνώση κάθε γονιό, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε την ανάπτυξη του παιδιού μας. Γιατί, μόνο όταν ξέρουμε, μπορούμε να ενεργούμε σωστά, να μην αγχωνόμαστε και να συμβάλλουμε στη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Κι είναι τόσο συναρπαστικό να είσαι γονέας… εύκολο βέβαια όχι, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη γνώμη και τη γνώση των ειδικών! Η γνώση είναι χαρά, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για μας τους ίδιους τους γονείς, επειδή θεμελιώνει την ηρεμία μας και μας βοηθάει να νιώθουμε ασφάλεια. Η γνώση είναι δύναμη!!!

AlexandraKappatouParentsTip_icon2

Παρακάτω σας παραθέτω μερικές συμβουλές από το ημερολόγιο. Μου ήταν πραγματικά δύσκολο να επιλέξω από τις 100 τόσες συμβουλές, γιατί η μία ήταν καλύτερη από την άλλη… έτσι διάλεξα τυχαία τις ακόλουθες:

ParentTip_icon Όσο κι αν η καθημερινότητα σας δυσκολεύει, θυμηθείτε ότι η σχέση σας με τα παιδιά είναι καταφύγιο. Είναι δυναμική, διαδραστική, γεμάτη απρόοπτα, κυρίως, όμως, αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία.

ParentTip_icon Να θυμάστε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό όπως και ο τρόπος που το αντιμετωπίζετε.

ParentTip_icon Στηρίξτε τη σχέση σας με το παιδί στον διάλογο και την πειθώ. Όταν πεισμώνει, μην θυμώνετε. Να θυμάστε ότι ο ενήλικος της υπόθεσης είστε εσείς, φερθείτε λοιπόν ώριμα.

ParentTip_icon Μην στερείτε από τα παιδιά τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, αλλά ενημερώνετε τα ανάλογα με την ηλικία τους για όλους τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου, αναφέροντας συγκεκριμένα γεγονότα και όχι γενικότητες.

ParentTip_icon Βοηθήστε τα παιδιά σας να γίνουν σκεπτόμενα άτομα στο μέλλον. Σχολιάζετε μαζί, με απλά λόγια, ειδήσεις, διαφημίσεις, γεγονότα που συμβαίνουν. Διδάξτε τα πώς –και όχι τι- να σκέφτονται.

ParentTip_icon Ο καλύτερος τρόπος ώστε το παιδί σας να έχει ευτυχισμένες διαπροσωπικές σχέσεις ως ενήλικας είναι να βλέπει σήμερα τους γονείς του αγαπημένους και συνεργαζόμενους.

ParentTip_icon Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας.

Ως γονιός λοιπόν το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε άλλο γονιό. Σε συνδυασμό με το πρακτικό του σχήμα, το ημερολόγιο 2014 θα γίνει ο πολύτιμος σύντροφος της καθημερινότητας μας.

AlexandraKappatouParentsTip_icon3

Το 2014 μόλις μπήκε, κάντε μία επίσκεψη σ’ ένα βιβλιοπωλείο και αναζητείστε το «Γονιός κάθε μέρα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014» και προμηθευτείτε το κάνοντας το δώρο στον εαυτό σας αλλά και στα παιδιά σας …γιατί το αξίζετε!

Θυμηθείτε, γονείς δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε. Μην φοβηθείτε να μπείτε στη μάχη της αλλαγής!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.