Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

«ημερολόγιο για μαμάδες 2015» από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 8, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

«ημερολόγιο για μαμάδες 2015» από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Πέρσι τα Χριστούγεννα μου κάνανε ένα υπέροχο δώρο, ένα ημερολόγιο 2014! Όχι, δεν ήταν ένα συνηθισμένο ημερολόγιο αλλά ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και πολύ χρήσιμο ημερολόγιο για κάθε γονιό! Μιλώ φυσικά για το ημερολόγιο της έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου, «Γονιός κάθε μέρα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Έτσι, φέτος στις γιορτές, αποφάσισα να κάνω δώρο στον εαυτό μου το νέο ημερολόγιο της κα Αλεξάνδρας Α. Καππάτου, το «ημερολόγιο για μαμάδες 2015».

Το νέο ημερολόγιο του 2015 σχεδιάστηκε ειδικά για τις μαμάδες με στόχο να προσφέρει στήριξη στον γονικό ρόλο αλλά και καθημερινή συντροφιά. 

AlexandraKappatou-Hmerologio-gia-mamades-2015-icon1

Ως μητέρα τριών παιδιών, βρήκα το νέο αυτό ημερολόγιο επίσης πολύ ενδιαφέρον με χρήσιμες πληροφορίες, ιδέες και συμβουλές για θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών μου, με συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα που με απασχολούν όπως παιδί και διαδίκτυο, παιδί και σχολικός εκφοβισμός, παιδί και θετική επικοινωνία, παιδί και δημιουργικότητα, παιδί και διάβασμα, παιδί και κατασκήνωση, παιδί και παιχνίδι και άλλα.

Στις σελίδες του, πιστεύω, οι μαμάδες θα βρουν ιδέες αλλά και απαντήσεις σε προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά μας, στοχεύοντας στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους …γιατί γονιός δεν γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε μέρα με τη μέρα, μέσα από τις εμπειρίες που βιώνουμε με τα παιδιά μας. Βέβαια, τέλειος γονιός ίσως δεν γίνουμε ποτέ, πάντα όμως μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι γονείς, καλύτερες μαμάδες!!!

Ένα ημερολόγιο λοιπόν, χαρούμενο, αισιόδοξο κι εύχρηστο, που θα γεμίσει γνώση κάθε μανούλα, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε την ανάπτυξη του παιδιού μας. Γιατί, μόνο όταν ξέρουμε, μπορούμε να ενεργούμε σωστά, να μην αγχωνόμαστε και να συμβάλλουμε στη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Κι είναι τόσο συναρπαστικό να είσαι γονέας… εύκολο βέβαια όχι, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη γνώμη και τη γνώση των ειδικών! Η γνώση είναι χαρά, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για μας τους ίδιους τους γονείς, επειδή θεμελιώνει την ηρεμία μας και μας βοηθάει να νιώθουμε ασφάλεια. Η γνώση είναι δύναμη!!!

AlexandraKappatou-Hmerologio-gia-mamades-2015-icon2

Παρακάτω σας παραθέτω μερικές συμβουλές από το νέο αυτό ημερολόγιο. Μου ήταν πραγματικά δύσκολο να επιλέξω από τις 100 τόσες συμβουλές, γιατί η μία ήταν καλύτερη από την άλλη… έτσι διάλεξα τυχαία τις ακόλουθες:

ParentTip_icon Κάθε μητέρα κάνει λάθη, πάντα όμως υπάρχει η επόμενη φορά. Μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε, αλλάζουμε και εξελίσσουμε τον γονικό μας ρόλο.
ParentTip_icon Η εικόνα που διαμορφώνουν τα παιδιά για τον εαυτό τους εξαρτάται κυρίως από το περιβάλλον, τις εμπειρίες και τα πρότυπα τους.
ParentTip_icon Η διατήρηση στενών σχέσεων και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τους γονείς να παραμείνουν δεμένοι με τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατροφής τους.
ParentTip_icon Οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις τους για διάφορα θέματα. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στη συμπεριφορά σας.
ParentTip_icon Αγάπη σημαίνει να προσπαθείτε να καταλάβετε πώς αισθάνεται το παιδί σας, να έρχεστε στη θέση του, ακόμη κι όταν σας κάνει να θυμώνετε.
ParentTip_icon Δεν είναι αρκετό να λέτε στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε. Χρειάζεται να δείχνετε έμπρακτα την αγάπη σας κάθε μέρα, ώστε να τη νοιώθουν.
ParentTip_icon Στις στιγμές έντασης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε μπροστά σας το πολύτιμο παιδί σας, που κρατήσατε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας με τόση συγκίνηση και προσδοκίες.
ParentTip_icon Τα παιδιά θέλουν να ευχαριστήσουν τους γονείς τους. Τίποτα δεν κάνει ένα παιδί πιο ευτυχισμένο από την υπερηφάνεια που αισθάνεται όταν εισπράττει έπαινο από τη μητέρα ή τον πατέρα του.
ParentTip_icon Αν τα παιδιά σάς βλέπουν να χάνεται την ψυχραιμία σας, είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη διαχείριση του δικού τους θυμού, καθώς εσείς αποτελείτε το πρότυπο τους.
ParentTip_icon Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι στη ζωή άλλοτε χάνουμε κι άλλοτε κερδίζουμε. Από το παράδειγμα σας θα διαπιστώσει πώς αντιμετωπίζετε τις αναποδιές.
ParentTip_icon Ενδιαφερθείτε για την κοινωνική παρουσία του παιδιού σας στο σχολείο. Να το ρωτάτε όχι μόνο για τα μαθήματα αλλά και για τους φίλους του και για το πώς πέρασε.

Ως γονιός-μαμά λοιπόν, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε άλλη μανούλα. Σε συνδυασμό με το πρακτικό του σχήμα, το ημερολόγιο 2015 θα γίνει ο πολύτιμος σύντροφος της καθημερινότητας μας!

Το 2015 σε λίγες ημέρες μπαίνει, κάντε λοιπόν, μία επίσκεψη σ’ ένα βιβλιοπωλείο και αναζητείστε το «ημερολόγιο για μαμάδες 2015» και προμηθευτείτε το κάνοντας το δώρο στον εαυτό σας αλλά και στα παιδιά σας …γιατί το αξίζετε!

AlexandraKappatou-Hmerologio-gia-mamades-2015-icon4

Θυμηθείτε, γονείς δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε. Μην φοβηθείτε να μπείτε στη μάχη της αλλαγής!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
www.minoas.gr

Συγγραφέας: ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α.
Σελίδες: 352
ISBN: 978-618-02-0343-1
Κωδικός: 90415
Διαστάσεις: 12,5 x 16,5 εκ.
Τιμή: €14,90

DTkappatou_icon4Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία. Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα στον τομέα της πρόληψης τυχόν ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητάς της. Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες.

Περίπου 2.500 άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Οι γονείς κάνουν τη διαφορά! (εκδ. Μίνωας 2013), Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά (αναθεωρημένη έκδοση: εκδ. Μίνωας, 2013, εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2003), Παίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Τι θα πω στο παιδί μου; (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2011), Εφηβεία (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2007), Γνωρίστε το παιδί σας (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1999). Επίσης, έχει επιμεληθεί το βιβλίο της Ένωσης Κλινικής Σεξολογίας της Ισπανίας Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ (εκδ. Μίνωας, 2013) και το βιβλίο της Joanna Cole Μεγαλώνω και ρωτώ για το σεξ (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1998). Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες. Η διεύθυνση είναι www.akappatou.gr.

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.