Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Ιστορίες πρωινού, ένα μοναδικό βιβλίο κόμιξ όπου διαβάζοντας το τα παιδιά θα πάρουν ένα «μάθημα Διατροφής» με κύριο θέμα το πρωινό γεύμα.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 27, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

Ιστορίες πρωινού, ένα μοναδικό βιβλίο κόμιξ όπου διαβάζοντας το τα παιδιά θα πάρουν ένα «μάθημα Διατροφής» με κύριο θέμα το πρωινό γεύμα.

«Γιατί το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς…»

Όλοι συμφωνούν ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας… πόσο δε για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη! Ένα ισορροπημένο πρωινό εξασφαλίζει την καλή υγεία του παιδιού, σωστή ανάπτυξη, καλύτερες σχολικές επιδόσεις και καλύτερη διάθεση!

Οι περισσότεροι γονείς λένε ότι το πρωί δυσκολεύονται να σηκώσουν το παιδί από το κρεβάτι, ώστε να ετοιμαστεί για το σχολείο και πως τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνει να καταναλώσει πρωινό. Εκτός από τους γονείς, και τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να κατανοήσουν την αξία του πρωινού γεύματος, ώστε να πειστούν να το εντάξουν στη διατροφή τους.

Αυτόν τον στόχο προσπαθεί να επιτύχει το μοναδικό βιβλίο κόμιξ «Ιστορίες Πρωινού», που υπογράφει η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, M.Sc., Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι.

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon6

Οι «Ιστορίες Πρωινού» ξεκινούν με τον Γιωργάκη, που φτάνει καθυστερημένος και αδύναμος στην τάξη. Η δασκάλα μαθαίνει ότι δεν έχει πάρει πρωινό και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να μιλήσει στα παιδιά για τη σημασία του πρώτου γεύματος της ημέρας. Μέσα από το μάθημα, οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να γεμίζουν πρωί πρωί τις «μπαταρίες» τους για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας – σωματικές και πνευματικές.

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon1

και

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon2

Η κουβέντα με τον Γιωργάκη συνεχίζεται και στο διάλειμμα, όπου μέσα από τους διαλόγους αναδεικνύεται η αξία του δεκατιανού και η σημασία των σωστών και υγιεινών επιλογών σνακ.

Στο τέλος του κόμιξ συνοψίζονται τα κύρια μηνύματα του βιβλίου, για να μπορέσετε να τα συζητήσετε με τα παιδιά ή τους μαθητές σας. Εδώ θα βρείτε επίσης, έξυπνες ασκήσεις και δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν το παιδί να εμπεδώσει τις γνώσεις που έλαβε: σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, αντιστοίχιση και κρεμάλες!

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon5

και

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon4και

istories-prwinou-comic-mednutrition-icon3

Χαρίζοντάς στο παιδί σας αυτό το έξυπνο κόμικ, είναι βέβαιο ότι θα κάνετε τη διατροφική γνώση για το παιδί σας… παιχνίδι! Διαβάζοντας το βιβλίο τα παιδιά θα πάρουν ένα «μάθημα Διατροφής» με κύριο θέμα το πρωινό γεύμα.

Ευχαριστούμε τον Χορηγό Εκτύπωσης ΕΛΑΙΣ- Unilever Hellas και τους Χορηγούς Επικοινωνίας infokids.gr, babyzone.gr, glykouli.gr για τη στήριξή τους.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) eid.org.gr.

Διαθέσιμο στο e-shop του medNutrition: mednutrition.gr/eshop

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι μικροί αναγνώστες των «Ιστοριών Πρωινού» θα γνωρίσουν τον Γιώργο, την Ελένη, τον Μάριο, τον Κώστα και τη Μαρία. Μέσα από το μάθημα της δασκάλας τους, αλλά και τους διαλόγους μεταξύ τους στην τάξη και στο διάλειμμα, τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι πολύ πιο σημαντικός από λίγα λεπτά ύπνου παραπάνω. Στόχος του κόμικ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να τα «πείσει» να βάλουν το πρωινό στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από το διάλογο των ηρώων με τη δασκάλα, απαντώνται ερωτήματα όπως, τι σημαίνει πλήρες πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, τι επιλογές μπορούμε να έχουμε και σε τι μπορούν να μας ωφελήσουν.

Ιστορίες πρωινού
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι
Εκπαιδευτική προσέγγιση: Ασπασία Καλαφάτη
Εκδόσεις medNutrition kids
Tιμή: 12,00€
Σελ.: 56

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τσάκου Εύα
Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Marketing medNutrition.gr
e-mail: info@mednutrition.gr,
τηλ. 210-7561853

Η Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. και συγγραφέας του παιδικού comic «Ιστορίες Πρωινού» της σειράς medNutrition Kids, παραχώρησε συνέντευξη στο medNutrition σχετικά με τη συγγραφή του, καθώς και τον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική ζωή ενός παιδιού χτίζοντας τα θεμέλια για μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Διαβάστε την ΕΔΩ.

medNutrition_URL

 

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.