Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

Η Σοφία! Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει! Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει το πρώτο του παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Σεπτεμβρίου 4, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

Η Σοφία! Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει! Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει το πρώτο του παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο!

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει το πρώτο του παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο!

Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης
Έχοντας την πεποίθηση ότι η διαδικασία της γνώσης και της εξοικείωσης με την έρευνα και την επιστήμη πρέπει να ξεκινά από τα παιδικά χρόνια, το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο που μιλά για αυτές τις «δύσκολες» έννοιες. Όπως δήλωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά τι είναι η καινοτομία. Γιατί ακριβώς η αντίληψη αυτής της έννοιας παρακινεί τη δημιουργικότητα. Και η δημιουργικότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία είναι το κλειδί της ανάπτυξης».

Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον ίδιο το συγγραφέα, κ. Δημήτρη Μπασλάμ, να διαβάζει το παιδικό βιβλίο «Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει», να συνομιλήσουν μαζί του και να τους υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. Την παρουσίαση θα προλογίσουν οι, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Σταυρούλα Κωνσταντίνου.

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και τις επιστήμες, έχει ως ηρωίδα τη Σοφία τη μέλισσα (μασκότ του Πανεπιστημίου Κύπρου), απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και αποτελεί μια εισαγωγή σε έννοιες όπως είναι η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία.

Sofia-melissa-pou-diavazei-Panepistimio-Kyproy-icon3

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της θεατρολόγου κ. Μαρίας Λαζαρίδου. Θα παρουσιαστούν, επίσης, αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες επιστημών από Ειδικούς Επιστήμονες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Sofia-melissa-pou-diavazei-Panepistimio-Kyproy-icon5

Το κοινό παροτρύνεται να κάνει κράτηση.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Sofia-melissa-pou-diavazei-Panepistimio-Kyproy-icon4Ο Δημήτρης Μπασλάμ είναι και δηλώνει μουσικός. Ένας επαγγελματίας του χώρου που μέσα από την επιθυμία του για εξεύρεση άλλων εκφραστικών μέσων οδηγήθηκε στη συγγραφή παιδικών και εφηβικών βιβλίων, τη δημιουργία μουσικών παραστάσεων βασισμένων σε αυτά τα βιβλία αλλά και την έκδοση CD με τα κομμάτια των παραστάσεων σε δική του μουσική και στίχους και εκτέλεση γνωστών Ελλήνων και Κυπρίων μουσικών όπως είναι οι, Γιάννης Χαρούλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι.

Πρόσφατα, ασχολήθηκε με τη μεταφορά του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο «Τα παπούτσια του Βαρύτονου» στο θέατρο, σε μια παράσταση χοροθεάτρου την οποία σκηνοθέτησε και έγραψε τη μουσική.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει παρουσιάσει την παράσταση βασισμένη στο πρώτο του βιβλίο «Ο Γαργαληστής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη επιτυχία και έχει βραβευτεί με το κρατικό βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2013 για το βιβλίο «Η θυμωμένη μπετονιέρα», από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Πληροφορίες
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.00, Αίθουσα 010, Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Είσοδος δωρεάν. Συστήνεται η προκράτηση θέσης (για συμμετοχή στο παιχνίδι). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22894356 (από τις 08:00-14:00).

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.