TeensGo (food)

  • KidsGo με αγάπη!

Προτάσεις για υγιεινό πρωινό και κολατσιό στο σχολείο!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Σεπτεμβρίου 4, 2013 Συγγραφέας: Κατερίνα Κριστίν Μητροπούλου Κατηγορία: TeensGo (food), Διατροφή

SchoolKolatsio

Ήρθε ο καιρός να ετοιμαστούμε για μια ακόμη σχολική χρονιά. Μέσα σ’ όλες τις προετοιμασίες φροντίζουμε να έχουμε και σωστές διατροφικές συνήθειες για μια καλή σχολική απόδοση. Γι’ αυτό πρέπει να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα για τα παιδιά μας και να το εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα, εάν αυτό δεν αποτελεί ήδη μια καθημερινή συνήθεια.

Οι υδατάνθρακες (κυρίως φρούτα και αμυλούχα) που παίρνουμε από το πρωινό, εκτός από ενέργεια, προμηθεύουν τον εγκέφαλο μας και με την απαραίτητη ποσότητα γλυκόζης που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει σωστά και να μας χαρίζει διαύγεια, συγκέντρωση και προσοχή.

Πολύ σημαντικό λοιπόν είναι να μην φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι χωρίς να έχουν φάει έστω και ένα μικρό σνακ, μιας και το πρώτο διάλλειμα στο σχολείο δεν είναι πριν τις 10 το πρωί, και χωρίς γλυκόζη (τροφή του εγκεφάλου) δεν υπάρχει ουσιαστική απόδοση.

KatImage15

Τρεις προτάσεις για πρωινό στο σπίτι:

  1. Προετοιμάστε ένα θρεπτικό κέικ από αλεύρι ολικής αλέσεως, κουάκερ, ξηρούς καρπούς, μέλι ή σιρόπι από χαρούπι, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι και κανέλα.
  2. Προσθέστε γάλα σε μείγμα δημητριακών και ξηρών καρπών.
  3. Αλείψτε σε μια φέτα από ζυμωτό ψωμί ταχίνι και μέλι ή βιολογικό φυστικοβούτυρο και σπιτική μαρμελάδα ή φρούτα.

Παρατηρήστε τί γεύσεις αρέσουν στα παιδιά σας και προετοιμάστε κάτι ανάλογο σαν μικρό γεύμα πριν το σχολείο!

Βέβαια εξίσου σημαντικό είναι και το σνακ που θα πάρει το παιδί μαζί του στο σχολείο.
Προτείνω πλήρη σνακ, ώστε να συνδυάζονται κατάλληλα το άμυλο, η πρωτεΐνη, μια σωστή ποσότητα μονοακόρεστων ή πολυακόρεστων λιπαρών όπως πχ. το ελαιόλαδο, το σισαμέλαιο ή το φυστικοβούτυρο και οι βιταμίνες.

KatImage11

Τρεις προτάσεις για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο:

  1. Ετοιμάστε ένα τοστ με σκληρό κίτρινο τυρί και ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά. Συνοδέψτε το με φρέσκα φρούτα, ένα παγούρι νερό ή και σπιτικό τσάι φρούτων (αν το προτιμά το παιδί).
  2. Κριτσίνια και αγελαδινό τυρί σε ατομική συσκευασία κατάλληλο για παιδιά. Ξηρούς καρπούς και ξηρά φρούτα.
  3. Βραστό αυγό, πολύσπορο ψωμί και σπιτικό φρέσκο χυμό μήλου ή και άλλων φρούτων. Καλό είναι να προτιμούμε τους φρέσκους χυμούς όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Οι παραπάνω συμβουλές είμαι σίγουρη πως θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας μια νέα διατροφική καθημερινότητα.

Με αγάπη… Κατερίνα Μητροπούλου
Ειδικός σύμβουλος ομορφιάς και διατροφής

KatImage_site

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Κατερίνα Κριστίν Μητροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Λόγω της διπλής καταγωγής της Μητέρας της (Γαλλία - Αυστρία) τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ήταν μοιρασμένα στη Βιέννη και την Ελλάδα. Η σχέση της με τη Βιέννη και το Παρίσι την οδήγησαν στο να λατρέψει τη Μουσική και την Τέχνη, με αποτέλεσμα στα 16 της χρόνια λίγο πριν αποφοιτήσει απ την "Ελληνογερμανική Αγωγή", να αφήσει το όνειρο της να γίνει μεταφράστρια και να ακολουθήσει την αγάπη της για τη ζωγραφική, τα κοστούμια και το μακιγιάζ. Φοίτησε για ένα χρόνο στο" Φωτογραφικό Κύκλο" του Πλάτωνα Ριβέλλη ενώ παράλληλα προετοίμαζε το έδαφος για τις σπουδές της στο London College of Fashion. Το Λονδίνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της, κι έτσι ύστερα από το τέλος των τρίμηνων Σεμιναρίων στο Μακιγιάζ και ενδυματολογία Κιν/φου και Θεάτρου, επέστρεψε στην Αθήνα όπου τελείωσε τις Βασικές Σπουδές (Με αναγνωρισμένο από το κράτος Πτυχίο και άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος) στο Μακιγιάζ, Κομμώσεις, Κοστούμια. Δούλεψε για τα πιο Γνωστά Ελληνικά περιοδικά (όπως Vogue, Elle, Marie Claire, In Style, Madame Figaro, Life and Style, VDonna) πλάι στους πιο Καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους (Κώστα Κουταγιαρ, Μάρα Δεσύπρη, Καλλιόπη, Γιώργο Μαυρόπουλο και πολλούς άλλους). Με Σκηνοθέτες όπως Πανουσόπουλο, Μπουλμέτη, Περράκη, Μακρή, για μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες στην Τηλεόραση (Vodafone, Cosmote, Eurobank, Lacta) καθώς και με διεθνή ονόματα από το χώρο της Μόδας (Ελευθεριάδης, Ορσαλία Παρθένη, Vidal Sassoon, Tony and Guy Mi-Ro, Deux Homme). Κάποια στιγμή το μικρόβιο να ταξιδεύει συνεχώς και να ζει στο Εξωτερικό την οδήγησαν στην απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στη Νέα Υόρκη! Ο μεγάλος αυτός σταθμός άλλαξε τη ζωή της τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά! Τις έδωσε εξαιρετικές γνώσεις, εμπειρίες και πολύτιμες γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους! Αν και η Νέα Υόρκη θα είναι πάντοτε στη σκέψη και την καρδιά της, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η Μεγάλη της αγάπη! ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ 1. Συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ (Λιπομετρήσεις - διάγνωση - διατροφική υποστήριξη και ενημέρωση στους εργαζόμενους του ΟΤΕ 2013). 2. Βοηθός διαιτολόγου (μετρήσεις και διατροφική υποστήριξη 09/2013). Αρθρογράφος - Κειμενογράφος σε web site και blogs σε Ελλάδα και Κύπρο: www.kidsgo.com.cy, www.freepen.gr – υγεία και http://heliotropheio.wordpress.com Σπουδές: 10/2010 – 07/2013 Απόφοιτος του ΙΕΚ ΔΟΜΗ τμήμα Διατροφής. Συμμετοχή σε σεμινάρια: 1. 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ | 1/11/2012 - 3/11/2012 | ATHENS HILTON 2. 13ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο 27/03/2013 – 31/03/2013 3. ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ 18η Χρονιά 15/05/2013 – 18/03/2013 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2/2013 - 5/2013 5. Μάιος 2012: 1ο Συμπόσιο Διαχείρισης Βάρους, Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων 6. Απρίλιος 2012: Μεσογειακή διατροφή και Υγεία, Ένωση Ελλήνων Φυσικών 7. Μάρτιος 2012: 9ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας 8. Μάρτιος 2012: 2η Ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 9. Μάιος 2011: Συμμετοχή στις Ημερίδες Μεταβολισμού στο Ευγενίδειο Ίδρυμα