Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

12-19 Οκτωβρίου 2013: Παγκύπρια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 15, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

nana_icon24

«Περπατώ Στο Δρόμο Με Ασφάλεια»
Στους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά, απευθύνεται η φετινή εβδομάδα οδικής ασφάλειας που συνδιοργανώνουν για 14η συνεχή χρονιά το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου και η CNP Ασφαλιστική.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των πεζών, που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα χρηστών του οδικού δικτύου.

nana_icon22

Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 826 άτομα που έχασαν στην Κύπρο τη ζωή τους σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις, τα 156 ή ποσοστό 18.89% ήταν πεζοί, εκ των οποίων επτά ήταν παιδιά κάτω των 14 ετών.

Οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αρχίζουν σήμερα με πεζοπορία παιδιών και γονέων στη Λευκωσία και θα ολοκληρωθούν με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο MY MALL στη Λεμεσό, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11:00πμ, όπου στελέχη της CNP Ασφαλιστικής και του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομίας θα προσφέρουν συμβολικά δώρα και ενημερωτικό υλικό για την Οδική Ασφάλεια στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Το KidsGo προτρέπει τους μικρούς του φίλους και φυσικά τους γονείς τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του οδικού δικτύου, να εκπαιδευτούν στη σωστή χρήση των δρόμων και να αναπτύξουν από τη μικρή αυτή ηλικία οδική συνείδηση.

nana_icon21

Ασφαλώς κυκλοφορώ, λοιπόν.
http://www.kidsgo.com.cy/page10.html

Τα παιδιά της Κύπρου μπορούν να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι για την Οδική Ασφάλεια που θα βρουν στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.cnpcyprus.com/racing/racing.html

nana_icon23

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να κατευθύνει το όχημα της επιλογής του με ασφάλεια, χωρίς ατυχήματα, να μάθει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την Οδική Ασφάλεια.
Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται στην παρουσία του γονέα/κηδεμόνα εάν ο παίκτης είναι ανήλικος κάτω των 18 ετών.

Από το KidsGo με αγάπη για τους φίλους μας από Κύπρο!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.