Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

KidsGo Goes to Europe!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 7, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

BestContentKids_icon1 small

BestContentKids 2013

Στηρίξτε την κυπριακή συμμετοχή, Kidsgo, ψηφίζοντας την ώστε να βγει 1η στην Ευρώπη:

www.bestcontentaward.eu/category1-winners

To «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» (European Award for Best Content for Kids) είναι ένας διαγωνισμός για Ευρωπαίους δημιουργούς ποιοτικού περιεχομένου που στόχο έχει να αναδείξει υπάρχον ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά 4-12 ετών (συμμετοχές επαγγελματιών / μη επαγγελματιών ενηλίκων) και ποιοτικό περιεχόμενο για νέους έως 18 ετών (συμμετοχές νέων). Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει την παραγωγή νέου περιεχομένου που θα προσφέρει στα παιδιά και τους νέους διαδικτυακές ευκαιρίες μάθησης, παιχνιδιού, ανακαλύψεων και εφευρέσεων.

BestContentKids_icon1

Τα βραβεία για το ποιοτικό προς τους νέους και τα παιδιά περιεχόμενο απονέμονται σε τέσσερις κατηγορίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δύο κατηγορίες αφορούν ενήλικες δημιουργούς και οι άλλες δύο παιδιά και νέους.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε παιδιά, νέους και ενήλικες στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά υποστηρίζεται από το Δίκτυο Insafe, στο πλαίσιο του Προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο φετινός διαγωνισμός (2013) αποτελεί το δεύτερο διαγωνισμό, μετά την επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος αντίστοιχος διαγωνισμός το 2011.

Το KidsGo συμμετείχε στην 1η Κατηγορία («Non professionals») αφού ο δημιουργός του δεν διαθέτει κονδύλια ή έσοδα, προκειμένου να εξασφαλίσει επαγγελματική βοήθεια για να το δημιουργήσει.

Τα αποτελέσματα σε Εθνικό Επίπεδο ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και το KidsGo βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο και προκρίθηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο, μαζί με 14 άλλες εθνικές συμμετοχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά. Οι Ευρωπαίοι νικητές θα ανακοινωθούν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 11 Φεβρουαρίου 2014.

BestContentKids_icon2

Οι Ευρωπαίοι νικητές θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου στις Βρυξέλλες στις 11 Φεβρουαρίου 2014. Τα εθνικά έπαθλα θα καθοριστούν από τον οργανισμό που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του εθνικού διαγωνισμού και συνεπώς μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ χωρών.

Για να δείτε όλες τις συμμετοχές στην 1η Κατηγορία πατήστε εδώ και αξιολογείστε το KidsGo πατώντας «Βαθμολογία» (ή “Rate” αν έχετε επιλέξει την αγγλική γλώσσα). Δεδομένου ότι στο τελικό αποτέλεσμα θα προσμετρήσει τόσο η βαθμολογία του κοινού όσο και αυτή της Κριτικής Επιτροπής, είναι σημαντικό να συμμετάσχετε ενεργά στη διαδικασία αξιολόγησης εάν κρίνετε ότι το KidsGo αξίζει μια Ευρωπαϊκή διάκριση.
Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και θα βοηθήσει στην επιλογή των Ευρωπαίων νικητών.

KidsGo καλή επιτυχία!!!

BestContentKids_icon3

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.