Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Αλεξανδρινό ο… ντελάλης των Χριστουγέννων!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 13, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα, Επικαιρότητα, νέα

Αλεξανδρινό ο… ντελάλης των Χριστουγέννων!

Το ευρύτερο του όνομα είναι αλεξανδρινό. Το αποκαλούν όμως και ποϊνσέττια, Χριστολούλουδο ή Αστέρι της Βηθλεέμ. Είναι ταπεινό αλλά και εντυπωσιακό. Όταν το βλέπουμε στολισμένο στα ανθοπωλεία αισθανόμαστε ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Λειτουργεί σαν «ντελάλης» των γιορτινών ημερών. Ταυτόχρονα όμως είναι και πρωταγωνιστής τους.

other_icon115Το αλεξανδρινό αποτελεί το «must» της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις γιρλάντες, τα φωτάκια, αλλά και την κόκκινη κάλτσα κρεμασμένη στο τζάκι.

Μπορείτε να το βρείτε στην αγορά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Μπορείτε να το βρείτε σε ροζ, κίτρινο, σχεδόν λευκό, βερικοκί και φυσικά σε κόκκινο όπως όλοι το γνωρίζουμε.

Προτιμήστε το για δώρο στην οικοδέσποινα του σπιτιού κατά την επισκεψή σας στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μυστικά φροντίδας:

Το αλεξανδρινό είναι ένας θάμνος εξωτερικού χώρου, μπορεί όμως άνετα να διαπρέψει και εντός σπιτιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κάποια μυστικά φροντίδας που έχουμε για εσάς.

other_icon111

  • Ένα αλεξανδρινό μην το τοποθετήσετε ποτέ σε πολύ φωτεινή θέση. Χρειάζεται να δέχεται φιλτραρισμένο φως, για παράδειγμα μέσα από κουρτίνα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε και μακριά από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα σας.
  • Χρειάζεται ένα σημείο όπου δεν θα δέχεται υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα κάντε του χώρο μακριά από το τζάκι ή το καλοριφέρ.
  • Το αλεξανδρινό δέχεται ευχάριστα το ξηρό περιβάλλον όπου παραμένει και ανθισμένο. Επομένως μην το καταβρέχετε.
  • Θέλει συχνό πότισμα, αλλά με μέτριες ποσότητες νερού.
  • Στα μέσα του φθινοπώρου ή αρχές Δεκεμβρίου φροντίστε το αλεξανδρινό σας να μένει σε πλήρες σκοτάδι για 14-15 ώρες την ημέρα. Μπορείτε να το σκεπάζετε και με μια μαύρη σακούλα το βράδυ και το πρωί να την αφαιρείτε. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε πιο κόκκινα φύλλα.

other_icon113

Πηγή: Flow Magazine

FlowMagazineLogo

Στο βοτανικό κήπο του Birmingham δημιούργησαν πριν λίγα χρόνια ένα πανέμορφο και διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με γλάστρες Αλεξανδρινών.

other_icon116

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.