Κατασκευές

  • KidsGo με αγάπη!

Do It Yourself: φτιάχνουμε χάρτινα λουλούδια, ζουμπούλια!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαΐου 20, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Κατασκευές

Do It Yourself: φτιάχνουμε χάρτινα λουλούδια, ζουμπούλια!

Φτιάχνουμε με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο χάρτινα χρωματιστά λουλούδια και συγκεκριμένα ζουμπούλια! Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πορτοκαλί, μωβ ζουμπούλια…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Χρωματιστά γκοφρέ χαρτιά ή χρωματιστά χαρτόνια (συνηθισμένα χαρτιά χειροτεχνίας), ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι.
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

PaperFlowers_icon5

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Αρχικά κόβουμε το χρωματιστό χαρτί/χαρτόνι σε λωρίδες τουλάχιστον 2 ίντσες πλάτος και μήκος όσο θέλουμε, για το παράδειγμα μας έχουμε λωρίδες χαρτιού 2 x 8 ίντσες.
Σημείωση: Η ίντσα είναι αγγλική μονάδα μέτρησης του μήκους. Αντιστοιχεί σε 2,54 εκατοστά (cm).

PaperFlowers_icon6

Βήμα 2ο: Παίρνουμε μια λωρίδα και κάνουμε μια λεπτή δίπλωση κατά μήκος της, βλέπε ακόλουθη εικόνα:

PaperFlowers_icon7

Βήμα 3ο: Για μεγαλύτερη ευκολία και για να κερδίσουμε χρόνο διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και αρχίζουμε να την ψαλιδίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε πολλά-πολλά λεπτά κρόσσια.

PaperFlowers_icon8

Βήμα 4ο: Στη συνέχεια ξεδιπλώνουμε και τυλίγουμε σφικτά σε ρολό το κάθε κρόσσι ξεχωριστά. Σημειώνουμε πως αυτό το βήμα παίρνει χρόνο, αλλά αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα. Επομένως κυλήστε/στριφογυρίστε κάθε κρόσσι προσεκτικά όπως φαίνεται πιο κάτω:

PaperFlowers_icon9

PaperFlowers_icon10

PaperFlowers_icon11

PaperFlowers_icon20

Βήμα 5ο: Πριν φτιάξουμε το λουλούδι θα πρέπει να φτιάξουμε ένα στέλεχος γι’ αυτό, να δημιουργήσουμε το κοτσάνι του χάρτινου λουλουδιού μας.

Για την κατασκευή αυτού του στελέχους λοιπόν, χρησιμοποιούμε το πράσινο χαρτί χειροτεχνίας το οποίο κόβουμε σε μακριές λωρίδες (2 x 10 ίντσες). Τις λωρίδες αυτές τώρα τις τυλίγουμε διαγωνίως ξεκινώντας από την μία γωνία (πάνω γωνία) μέχρι να φθάσουμε απέναντι στην άλλη κάτω γωνία της λωρίδας, όπως δείχνει η ακόλουθη εικόνα:

PaperFlowers_icon19

Το κοτσάνι μας είναι έτοιμο!
Συμβουλή: Για να είναι ασφαλές το στέλεχος/ρολό και να μην ξεδιπλωθεί, βάζουμε λίγη ποσότητα κόλλας και στα δύο άκρα του τυλιγμένου μας χαρτιού/ρολού.

Βήμα 6ο: Έφτασε η στιγμή να φτιάξουμε το λουλούδι μας, το ζουμπούλι μας, γι’ αυτό παίρνουμε τις χρωματιστές λωρίδες με τα στριφογυριστά κρόσσια και εφαρμόζουμε λίγη κόλλα στο σημείο που δείχνει η πιο κάτω εικόνα:

PaperFlowers_icon21

Στη συνέχεια τυλίγουμε/στριφογυρίζουμε προσεκτικά τη λωρίδα με την κόλλα πάνω στο πράσινο στέλεχος:

PaperFlowers_icon22

Ουάου!!! Το ζουμπούλι μας είναι σχεδόν έτοιμο!

PaperFlowers_icon24

Βήμα 7ο: Τώρα για να ολοκληρωθεί το χάρτινο λουλούδι μας χρειάζεται και λίγα φύλλα. Παίρνουμε πάλι τα πράσινα χαρτόνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (2 x 3 ίντσες). Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι σε φυσερό πλάτους ενός (1) εκατοστού, όπως δείχνουν οι πιο κάτω εικόνες μας:

PaperFlowers_icon13

PaperFlowers_icon14

PaperFlowers_icon15

Ακολούθως ψαλιδίζουμε κάθε πλευρά του διπλωμένου μας φυσερό, δίνοντας του μια μυτερή μορφή:

PaperFlowers_icon16

Ξεδιπλώνουμε το τυλιγμένο μας χαρτί (φυσερό) και με λίγη κόλλα το κολλάμε γύρω από το πράσινο στέλεχος/κοτσάνι για να φτιάξουμε τα φύλλα μας:

PaperFlowers_icon17

PaperFlowers_icon18

Αυτό είναι!!! Το χάρτινο ζουμπούλι μας είναι έτοιμο!!! Έτοιμο και πολύ όμορφο!!!

PaperFlowers_icon23

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε πολλά ζουμπούλια και να στολίσετε ένα βάζο στο γραφείο σας ή να κάνετε μία μικρή ανθοδέσμη και να την προσφέρετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, στον μπαμπά που γιορτάζει σε λίγες βδομάδες, στην δασκάλα τώρα που κλείνουν τα σχολεία…

PaperFlowers_icon4

PaperFlowers_icon3

Δημιουργήστε χάρτινα ζουμπούλια και απολαύστε τα!

Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site www.instructables.com

instructables_logo

Από το KidsGo με πολλή αγάπη, καλές δημιουργίες!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.