Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουλίου 31, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία!

 

Αποχαιρετάμε τον Ιούλιο με ένα υπέροχο «blue moon»!

Σήμερα το βράδυ έχουμε τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα και θα απολαύσουμε το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο της «μπλε σελήνης».

«Μπλε σελήνη» ονομάζουμε τη δεύτερη πανσέληνο που συμβαίνει μέσα σε έναν μήνα ή την τρίτη από τις τέσσερις πανσελήνους μιας εποχής του έτους.

Οι περισσότερες «μπλε πανσέληνοι» έχουν ένα απαλό γκρι ή λευκό χρώμα. Οι πολύ σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να πάρει μπλε χρώμα μια πανσέληνος είναι αν έχει προηγηθεί έκρηξη κάποιου ηφαιστείου.

Οι άνθρωποι στην Ινδονησία, το 1883, έβλεπαν μπλε το φεγγάρι κάθε βράδυ μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Κρακατόα που είχε μέγεθος αντίστοιχο με μιας ατομικής βόμβας 10 μεγατόνων. Τα σύννεφα σκόνης γέμισαν με σωματίδια τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και έτσι η σελήνη έδειχνε μπλε.

Blue-Moon-over-water

Η Nasa παροτρύνει τους λάτρεις των αστρονομικών φαινομένων αλλά και τον απλό κόσμο να δουν την ανατολή της Σελήνης και να διαπιστώσουν ο καθένας ιδίοις όμμασι το χρώμα της.

Η επόμενη μπλε πανσέληνος αναμένεται το 2018, οπότε και θα έχουμε δύο μπλε φεγγάρια μέσα στην ίδια χρονιά, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Πάντως, όποιο χρώμα και αν έχει η αποψινή πανσέληνος, βγείτε στο μπαλκόνι μαζί με τα παιδιά και απολαύστε την.

Πηγή: familyinaction.gr

family-in-action-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.